TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – ‘Bombacı üşütmüş’

26-10-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de 1 Kasım öncesi AK Parti'nin en büyük mitingi dün İstanbul Yenikapı'da gerçekleşti. Mitingte konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözleri bu sabah tüm gazetelerin ilk sayfasında yer aldı.

 

Türkiye gazetesinin  “Şaha kalkacağız” başlığıyla duyurduğu haberde Davutoğlu, “Askerlerimiz, polislerimiz, sivil vatandaşlarımız, şehit edildiler, katledildiler. Ağa babalarından aldıkları talimatlarla harekete geçtiler” dedi.

 

Davutoğlu, “Önce montaj kasetlerle bu yürüyüşü durduracaklarını zannettiler. Biz Atlantik ötesinden, dağlardan, diğer mihraklardan gelen seslere karşı, milletimize döndük. Size döndük, sizin yüreğinize, vicdanınıza döndük. Ey İstanbul, Bütün bu hainlere 1 Kasım'da hadlerini bildirmeye var mısınız?" diye sordu.

 

Yeni Şafak gazetesi ise Yenikapı'daki mitingi “Rüzgar gibi eseceğiz” başlığıyla verdi. Haberde Başbakan Davutoğlu, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Davutoğlu, "Karşımıza gelenleri rüzgar gibi esip geçeceğiz. Bu ülkenin her insanının canı da hukuku da bize emanet. Teröre asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Ahmet Davutoğlu, “Ama bu şer cephesi vazgeçmedi. Gezi kalkışmasının bir benzerini Kobani bahanesiyle yapmaya kalktılar. Hani şimdi, 'Katil devlet' diye küstahça konuşan adam, o zaman Kobani olaylarını bahane ederek insanları sokağa çıkmaya davet etti" diye konuştu.

 

Türkiye’de 81 ilde aranan 4 IŞİD’liden biri olan Savaş Yıldız’ın kimliğini kullandığı “Hamza Tonbak” Vatan gazetesine konuşarak, “Bir yıldır benim kimliğim ile sürekli doktora gidip ilaç almış” dedi. Gazetenin “Bombacı üşütmüş” başlıklı haberinde, şöyle denildi:

 

“Emniyet tarafından bombacıların hem sahte kimlikleri hem de asıl kimlikleri açıklandı. 1993 adıyaman doğumlu Ömer Deniz Dündar’ın Emre Kaya adına, 1983 Adana Yüreğir doğumlu Savaş Yıldız’ın Hamza Tonbak adına, 1995 Adıyaman doğumlu Muhammet Zana’nın Murat Özalp adına ve 1995 Kazakistan doğumlu kadın terörist Walentina S.’nin, Yıldız Bozkurt adına sahte kimlik taşıdıkları belirtildi.”

 

 

Gazetenin ulaştığı Hamza Tonbak, kimliğinin uzun süredir kullanıldığını ve olayın şokunda olduğunu söyledi. Tombak,  “Alınan ilaçların hiçbiri bana ait değil. Bir yıldır kimliğimle ilaç alıyormuş. Polis de geldi konuyla ilgili benimle konuştu”dedi.

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Sabah: Gelin demokrasi destanı yazalım

Milliyet: Terörle sınandık

Hürriyet: 39 koltukta ince hesap

Star: Kardeşlik kazanacak

Akşam: Meydanı edepsizlere bırakmayız

Bugün: Savcılar harekete geçmeli

Cumhuriyet: Kasten öldürdüler

Taraf: Bayraklar yarıya ortağınız battı

Evrensel: İşkur değil oykur

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli