Erdoğan’dan Malazgirt’te ‘2071 Türkiyesi’ vurgusu

26-08-2024
Rûdaw
Etiketler Erdoğan Malazgirt 1071 2071
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt savaşının 953’üncü yıl dönümü nedeniyle Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen programda konuştu.

Erdoğan, “Malazgirt'i sadece şanlı tarihimize ait altın halka olarak değil, 2071 Türkiyesi’ne giden yolda yolumuzu aydınlatan bir fener olarak görmemiz gerekiyor” ifadelerini kullanarak 2071’I hedef olarak işaret etti.

“Malazgirt tüm Müslümanların zaferidir” diyen Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

“Anadolu'nun kapılarının bir daha kapanmamak üzere açıldığı Malazgirt Zaferi, tarihimizi ve edebi ikametimizi belirledi. İlk fetih hareketinden bu yana ezan susmasın, bayrak inmesin, üzerimize yabacı gölgeler düşmesin diye şehit olan gazi olan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyorum. Rabbim bizleri kahraman şehitlerimizin yolundan ayırmasın.

Malazgirt Zaferi bir ihya hareketinin başlangıcıdır. Malazgirt Zaferi Kudüs'ün Fethi'nin önünü açan stratejik bir dönüm noktası olmuştur. Malazgirt Zaferi tüm Müslümanların zaferidir.

Davamız mazluma umut, nesillere ışık olmaktır. Nesiller değişse de kan aynı kandır. Asırlar değişir ama bu ruh değişmez. Malazgirt'i sadece şanlı tarihimize ait altın halka olarak değil, 2071 Türkiyesi’ne giden yolda yolumuzu aydınlatan bir fener olarak görmemiz gerekiyor.

“Türk, Kürt, Arap demeden buluşacağız”

Buradan şunu özellikle vurgulamak isterim, Malazgirt Zaferi, inancın ve imanın yanı sıra birliğin ve beraberliğin meyvesidir. Milletçe zorlukların üstesinden ancak bir olursak geliriz. Vatanımıza yönelik saldırıları ancak beraber olursak püskürtürüz.

Türk, Kürt, Arap demeden 85 milyon olarak şu nazlı hilalin gölgesinde buluşacağız. Farklılıklarımız üzerinden bizi ayırmaya çalışan fitne odaklarına geçit vermedik vermeyeceğiz.

Alparslan'ın ordusunda Kürtler, Araplar ve İslamla müşerref olan diğer kavimlerden Müslümanlar düşmana karşı omuz omuza savaşmış, mübarek kanları işte bu topraklarda birbirine karışmıştır. Sultan Alparslan'ın sancağı atında kurulan güçlü ittifak 953 yıldır kutladığımız zaferi bize armağan etmiştir.

Sultan Alparslan'ın bize bıraktığı mirası sadece Anadolu'nun fethinden ibaret görmek onu hakkıyla anlamamak (olur). Büyük hakan, Anadolu ile birlikte bize aynı zamanda kutlu bir dava emanet etmiştir. Davamız güneşin doğup battığı her yere i'lây-ı kelimetullahı götürmek davasıdır. Davamız hak ile batılın kıyamete kadar sürecek kavgasında her zaman hakkın yanında durmaktır. Davamız, toprağı vatan, vatanı aziz kılmaktır. Zaman değişir, asırlar değişir ama bu değişmez. Kan aynı kan, karakter aynı karakterdir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli