Merdan Yanardağ'a 'Öcalan' soruşturması

26-06-2023
Etiketler RTÜK Merdan Yanardağ Öcalan TELE 1
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın PKK lideri Öcalan hakkında söylediği sözler nedeniyle soruşturma başlattı. RTÜK ise kanal hakkında inceleme başlatıldığı duyurdu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1 ekranlarında PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı konuşmada "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir düzen olur mu? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki bir kişidir" demişti.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise Yanardağ'ın açıklamaları üzerinde, sosyal medya hesabından, "Binlerce kişinin katili terörist başını öven Merdan Yanardağ denilen şahsın açıklamaları üzerine Tele 1 hakkında gerekli inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklamasını yapmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları nedeniyle Yanardağ hakkında soruşturma başlattı.

Merdan Yanardağ ne demişti?

Merdan Yanardağ Tele1’de ekrana gelen “4 soru 4 yanıt” programında Abdullah Öcalan’ın tecritinin kaldırılması gerektiğini söylemişti.

“İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum" diyen Yanardağ, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

“Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz

“Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.“

Programdaki söz konusu anların görüntüleri AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından paylaşıldı. Ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında söylediği sözler nedeniyle kanal hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu / Foto: Arşiv

Ekrem İmamoğlu: Ahmak davası darbe girişimidir

İBB Başkanı İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen ve kamuoyunda ''ahmak davası'' olarak bilinen davanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına katılmak için üçüncü kez dilekçe verdi.