Tanju Özcan’dan Bahçeli’ye sokak köpekleri için çağrı

26-05-2024
Rûdaw
Etiketler Tanju Özcan Devlet Bahçeli Sokak köpekleri
A+ A-

Haber Merkezi - Bolu’da yaşayan Suriyelilere karşı uyguladığu ayrımcı politikalar nedeniyle eleştirilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sokak köpeklerinin uyutulmasını kapsayan yasa tasarısı hakkında, “Kaç saat uyutacaklar” diyen Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulundu.

Tanju Özcan, “Sayın Devlet Bahçeli, AK Parti vekilleri uyutmak derken, öldürmeyi kastediyor” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün köpeklerin uyutulması hakkında sorulan soru üzerine, "Konunun önerilen şeklini tam bilmiyorum. Kim ne maksatla öneriyor. Uyutunca nasıl uyutulacak, ne kadar uyutulacak, kim uyutacak? Bunları bilen yok. Ama dün hayvanların sevgisi üzerinde aşırı derecede yorum yapanlar şimdi sokak hayvanlarından şikayet eder konuma gelmişlerdir. Demek ki hudutsuz, sınırsız sevgi bir şeye yaramıyor" demişti.

“Kısırlaştırma bu işin tek çaresi”

Bahçeli’nin bu sözleri üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Tanju Özcan, “Sayın Devlet Bahçeli, AK Parti vekilleri uyutmak derken, öldürmeyi kastediyor” diyerek şöyle devam etti:

“Sayın Devlet Bahçeli, Bu Kanun Teklifi’ni veren AK Parti vekilleri, süreli uyutmaktan bahsetmiyorlar. Onlar hayvanları sonsuza kadar uyutalım derken öldürmeyi kastediyorlar. Kısırlaştırma bu işin tek çaresi fakat birçok belediyenin kısırlaştırma merkezi yok. Şu hükümete bir talimat verip, kısırlaştırma ve barınak konusunda merkezlerin kurulması için teşvik vermelerini sağlarsanız, Türkiye size minnettar kalır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli