Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için DEM Parti'den sürpriz başvuru

25-12-2023
Etiketler DEM Parti Abdullah Zeydan Van Büyükşehir Belediyesi
A+ A-

Haber Merkezi – HDP Hakkari Eski Milletvekili Abdullah Zeydan, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday olmak isteyenler başvurularını sürdürüyor.

HDP 25. ve 26.Dönem Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayılığı başvurusunda bulundu.

Zeydan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Partimizi sahiplenmek, halkımıza hak ettiği hizmetleri sunmak, gasp edilen halkımızın iradesini kayyımlardan geri almak için birlikte yola çıktığımız hepsi bir birinden değerli aday adayı arkadaşlarıma başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Abdullah Zeydan, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerine yönelik 4 Kasım 2016’da yapılan eşzamanlı operasyonlarda 12 kişiyle birlikte gözaltına alınmış, sonrasında ise tutuklanmıştı.

“Örgüt propagandası”, “suçu ve suçluyu övmek”, “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek” ve “örgüte üye olmakla” suçlandı. Hazırlanan iddianamede Zeydan’ın 20 yıla kadar hapsi istenmişti.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada heyet, eyleme katıldığı için Zeydan’a “örgüte yardım”dan beş yıl, “PKK sizi tükürüğünde boğar” sözleri nedeniyle de “örgüt propagandası yapmak”tan üç yıl bir ay 15 gün hapis cezası vermişti. Zeydan, toplamda sekiz yıl bir ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Edirne Cezaevi'nde bulunan Zeydan Ocak 2022’de tahliye edilmişti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli