Süryaniler, Doğuş Bayramı’nı kutladı

25-12-2014
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de, Mardin ve çevresinde yaşayan Süryaniler, “Doğuş Bayramı”nı kutluyor.

 

Süryaniler sabahın erken saatlerinden itibaren bin 400 yıllık tarihi Kırklar Kilisesi'ne eşleri ve çocukları ile geldi. Ayini Oxford Üniversitesi mezunu Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Nuri Saliba Özmen ve Kırklar Kilisesi Baş Rahibi Gabriyel Akyüz birlikte yönetti.


Kilisede kız ve erkek koroları ayin boyunca Süryanice, Arapça ve Türkçe ilahiler okuyarak ruhani liderlere destek verdi. Ayine katılanlar ruhani liderler tarafından özel olarak hazırlanan çeşitli baharatlardan oluşan tütsüler, gümüş tütsülükler içinde yakılarak kutsandı.

 

Kilise ortasında yakılan ateşle devam eden ayinde Metropolit Özmen ve Başrahip Akyüz, Türkçe, Arapça ve Süryanice konuşma ve dua yaptı. Süryanilerin bayramına çok sayıda Müslüman'ın katılması ise dikkat çekti.


Süryani vatandaşların bayramını kutlamak için Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Mardin Büyük Şehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve daire amirleri de kiliseye geldi. Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Salibe Özmen ve Süryani vatandaşlar misafirlerini kapıda karşıladı.

 

Kiliseye gelen davetlilere mırra ve Süryani çöreği ikramında bulunuldu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli