Erdoğan’dan 'barınamayanlara': Yalan söylüyorsunuz, yurtlarımız orada

25-09-2021
Etiketler Recep Tayip Erdogan Barınamıyoruz Hareketi
A+ A-

Haber Merkezi – Erdoğan, son dönemde kira artışlarını protesto eden üniversite öğrencilerinin eylemlerini çirkin bir kampanya olarak nitelendirerek yurtların olduğunu ve doğru söylenmediğini belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'nde bir konuşma yaptı.

Türkiye’de kimsenin sahipsiz kalmayacağı bir sosyal sistem kurduklarını aktaran Erdoğan, “Görüldüğü gibi ülkemizde hiç kimseyi sahipsiz bırakmayacak bir sosyal destek sistemi kurduk ve bunu işletiyoruz. Elbette gönlümüz her bir vatandaşımızın desteğe ihtiyaç duymadan hayatını sürdürebileceği, işini yapabileceği, ekmeğini kazanabileceği, eğitimini, sağlık hizmetini alabileceği seviyeye ulaşmayı istiyor. Ancak dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ideal ekonomik ve sosyal hayatın olmadığı da ortadadır" dedi.

“Üniversite öğrencileriyle alakalı çirkin bir kampanya sürdürülüyor”

Son dönemde kira artışlarını ve konut eksikliğini protesto etmek için birtakım eylem düzenleyen öğrencilere ilişkin konuşan  Erdoğan, " Dünya değiştikçe, ülkemiz geliştikçe bilhassa gençlerimizin beklenti ve ihtiyaçları fazlalaştıkça biz de kendimizi buna göre güncelliyoruz.  Dünkü Türkiye'nin ihtiyacı kimseyi aç ve açıkta bırakmamaktı. Bugünkü Türkiye'nin ihtiyacı herkese arzu ettiği standartta hayatını sürdürebileceği imkanları sağlamaktır. Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. Ülkemizde iktidara geldiğimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran, neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız" diye konuştu.

“Yalan söylüyorsunuz”

Yalan kampanya düzenlendiğini söyleyen Erdoğan, “Maalesef yalan, yanlış, hiç ilgisi alakası olmayan kişileri güya bankların üzerine yatırarak Türkiye'de şu anda yurt yokmuş diye, bu tür yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada. Ve bütün bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızda 2, bilemedin 3 kişilik kapasiteyle biz öğrencilerimizi ağırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kendi kuşaklarının, 1960 darbesinin yaşandığı dönemde çocuk olduğunu ifade eden Erdoğan, "Darbenin yol açtığı acıların, haksızlıkların, hukuksuzların etkisini o çocuk halimizle bile hissediyorduk. Türkiye'nin karanlık dönemlerinden biri olan 1970'ler, gençlik yıllarımıza denk geldi. Ülkemizin ideolojik, etnik ve mezhebi temelde nasıl bölünmeye, milletimizin nasıl birbirine düşürülmeye çalışıldığını, darbe taşlarının nasıl adım adım döşendiğini bizzat yaşadık, gördük. 1980 darbesi işte böyle bir dönemin ardından ülkemizin tekrar saf dışına itildiği, pek çok şeye adeta sıfırdan başlamak zorunda bırakıldığı bir felaketti. Darbenin ardından yeniden toparlanmaya çalışan Türkiye, bu defa da örgütün eylemleri ve koalisyonlar dönemlerinin yol açtığı patinajla karşılaştı" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli