İstanbul Valiliği Onur Yürüyüşü’nü yasakladı

25-06-2021
Rûdaw
Etiketler Onur Yürüyüşü İstanbul Valiliği Eşcinsel
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Valiliği, yarın yapılması planlanan Onur Yürüyüşü başvurusunu reddetti. Valilik ret gerekçesini “olası provokatif eylem”lere dayandırdı.

Yasaklama kararını İstanbul Onur Yürüyüşü grubu Twitter hesabından duyurdu.

Yapılan paylaşımda "26 Haziran Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşümüzü Maltepe Miting Alanı'nda gerçekleştirmek için İstanbul Valiliği'ne yaptığımız başvuru bugün reddedildi. Yasak gerekçesi yine aynı zırvalar" denildi.

İstanbul Valiliği'nin açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı:

"İl sınırlarımız içerisinde provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, açık yer toplantısına katılacaklarda dahil olmak üzere halkın huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, olası şiddet ve terör olaylarının önlenmesi, provokatif eylem ve olayların yaşanmaması için söz konusu açık yer toplantısının düzenlenmesi Valiliğimizce uygun görülmemiştir."

Onur Yürüyüşü grubu, valiliğin kararına rağmen yarın bir araya geleceklerini duyurdu:

"Yıllardır tarihleri değiştirip aynı cümlelerle yayımladıkları yasak kararlarıyla lubunyaların bir araya gelmesine ve görünür olmasına engel olamayacaklar. 26 Haziran günü sokaklarda birbirimizi bulacak, onurumuzu kutlayacağız."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli