Metropoll Araştırma ‘sokak köpeklerini ne yapalım?’ diye halka sordu, işte cevaplar

25-05-2024
Etiketler Metropoll Araştırma Sokak köpeği Yasa tasarısı İtlaf
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye'de sokak köpeklerinin itlafı için hazırlanan yasa tasarısı tartışılmaya devam ediyor.

Birçok kesim yasa tasarısına itiraz ederken Metropoll Araştırma Şirketi “Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı” sorusunu yönelttiği bir anket gerçekleştirdi.

Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 80'ine yakını sokak köpeklerinin itlaf edilmek yerine barınaklara alınması gerektiğini söyledi.

Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, sokak hayvanlarına yönelik yaptıkları bir anket çalışmasını paylaştı.

“Sokak hayvanlarıyla ilgili ne yapılmalı?” sorusunun sorulduğu araştırmada katılımcıların yüzde 78,6'sı “Barınaklara alınmalı” yanıtını verdi.

Katılımcıların yüzde 16,9'u “Sokakta bakılmalı/beslenmeli” yanıtını verirken, “Uyutulmalı” diyenlerin oranı 2,7'de kaldı.

Parti tercihlerine göre kim ne dedi?

Seçmenlerin siyasal parti tercihlerine göre “sokak köpekleri barınaklara alınmalı” yanıtını verenler; AK Parti'de yüzde 73,9, CHP'de yüzde 81,4, MHP'de yüzde 74,7, İYİ Parti'de yüzde 83,9, DEM Parti'de ise yüzde 77,7 olarak ölçüldü.

“Sokakta bakılmalı/beslenmeli” yanıtını veren seçmenlerde AK Parti yüzde 23, CHP'de yüzde 15,1, MHP yüzde 20,8, İYİ Parti yüzde 11,4, DEM Parti yüzde 20,3 olarak kaydedildi.

Uyutulmalı diyenlerde en az oran DEM Partili’lerde

“Uyutulmalı” yanıtını verenlere bakıldığında ise siyasal tercihlerine göre AK Parti'de yüzde 2,4, CHP'de yüzde 1,5, MHP'de yüzde 3,9, İYİ Parti'de yüzde 3.4, DEM Parti'de yüzde 0,8 olarak görüldü.

Yasa tasarısında ne var?

Basına yansıyan yasa tasarısının detaylarına göre sokaklardan toplanan köpekler 30 gün boyunca barınaklarda kalacak. Bu arada fotoğrafları çekilerek internette sahiplendirilmek üzere yayınlanacak. 30 gün içerisinde sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli