İstanbul'da 24 aile hekimi ile hemşire koronavirüse yakalandı

25-03-2020
Rûdaw
Etiketler İstanbul Sağlık çalışanları Koronavirüsü
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’un farklı ilçelerinde görev yapan toplam 24 aile hekimi ile hemşirede koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

Dr. Kutbettin Demir, İstanbul’un farklı ilçelerinde görev yapan 24 aile hekimi ve hemşirenin koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Farklı ilçelerde görevli olan 24 hekim ve hemşirenin korona testinin pozitif çıkması sonucu, sağlık çalışanları tedaviye alındı.

Aile hekimlerinin en büyük eksiğinin tulum ve gözlük olduğunu belirten Dr. Kutbettin Demir, sağlık çalışanları için, “Bu sırada merkezde muayene için bekleyen yaşlılar ile temas edenler oldu” dedi.

Sağlık çalışanlarının durumunun iyi olduğunu kaydeden Kutbettin Demir, “Birkaç arkadaşımız yatarak tedavi görürken, diğer meslektaşlarımız evlerinde tedaviye devam ediyor. Arkadaşlarımızın sağlık durumlarında endişe edecek bir durum yok” ifadelerini kullandı.

Demir, hiçbir vatandaşın acil durum ve ihtiyaçlar dışında evlerinden çıkmaması gerektiğini ifade ederek, “Bugün bile avucunun kaşındığını, gözünün seyirdiğini belirterek muayeneye gelenler var. Sağlık merkezleri en riskli yerler. Vatandaşlarımıza ‘Acil durumlar dışında gelmeyin’ diyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli