YENİLENDİ - Sinan Ateş cinayetinde yeni gelişme: 3 gözaltı

25-01-2023
Etiketler Dersim Kuraklık Bingöl Sinan Ateş Cinayet
A+ A-

Haber Merkezi – Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde tetikçi olduğu iddia edilen kişiyi Ankara dışına çıkardığı belirtilen,  iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan Tolgahan D. üçüncü kez gözaltına alındı. Savcılık iki kişinin daha gözaltına alınmasını kararlaştırdı.

 Ankara’nın Çankaya ilçesinde motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastında kritik bir gelişme yaşandı.

Cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen kişiyi Ankara dışına çıkarttığı belirtilen ve daha önce iki kez gözaltına alınıp yeni atanan savcı tarafından serbest bırakılan Tolgahan D. üçüncü kez gözaltına alındığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında 3 kişi daha gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar arasında, daha önce MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde gözaltına alındıktan sonra iki kez serbest bırakılan Tolgahan D., öğretmen MHP'li avukat Serdar Ök. ve MHP Genel Başkan Yardımcısı'nın özel kalem müdürü olan Emre Y. bulunuyor.

Habetürk'ün haberine göre; son gelişmeler üzerine Savcılık, Tolgahan D., ile birlikte daha önce serbest bırakılan Emre.Y.’nin gözaltına alınması talimatı verdi. Bu kapsamda İstanbul’da görev yapan Avukat Serdar Ö’nün de gözaltına alınması için emniyet talimatlandırıldı. Savcılığın talimatı üzerine her üç isim de gözaltına alındı. Şüphelilerin Ankara Emniyeti’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edilmeleri bekleniyor.

Soruşturmanın koordinatörlüğüne getirilen Başsavcı Vekili Durdu Özer, dosyayı incelemesinin ardından olayın ivedi bir şekilde aydınlatılması için güvenlik birimlerini talimatlandırdı. Tolgahan D., ile serbest kalan başka bir şüphelinin teknik ve fiziki takip ile adım adım izlenmesi talimatını verdi. Her ipucu titizlikle değerlendirildi. Ve hafta başı itibarıyla Tolgahan D.’nin irtibatlarına dair çok önemli bulgulara ulaşıldı. Bu kapsamda gözaltına alınan 2 şüpheli daha tutuklandı.

Serdar Ö., hakkındaki iddilara tepki göstermiş, ardından ise Twitter hesabını kapatmıştı.

Olayla ilgili Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada 13 şüpheli tutuklanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli