Çavuşoğlu: İptal diye bir şey yok

Haber Merkezi - Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Türkiye'ye Leopard tank satışını durdurduğuna ilişkin habere, “Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok” dedi.

 

 

Türkiye'nin Rojava'nın Efrin kentine yönelik operasyonunda Alman üretimi Leopard 2 tanklarının kullanıldığına dair görüntüler Alman kamuoyunda tepki çekmişti.

 

Der Spiegel dergisinin haberine göre, Almanya'da 24 Eylül seçiminden beri koalisyon hükümeti kurulmaya çalışılırken görevdeki hükümet Efrin'e operasyon yapan NATO müttefikine kritik silahların ihracatıyla ilgili artık karar almayacak.

 

CDU lideri Merkel ile SPD'li Gabriel, Leopard tank satışının akıbetiyle ilgili nihai kararın, CDU ile SPD'nin kuracağı yeni 'büyük koalisyon' hükümetine kalması konusunda uzlaştı.

 

Konuya ilişkin basında çıkan haberlerde, Merkel yönetiminin tankların modernizasyonunu askıya aldığı belirtildi.

 

Bunun üzerine bir açıklama yapan Mevlüt Çavuşoğlu, “Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok” dedi.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, iki hafta önce Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Türkiye'deki Leopard tanklarının modernizasyonu ve iki ülkenin birlikte savaş uçakları için mühimmat üretme planlarına yönelik taahhütte bulunmuştu.