Önde gelen 508 isimden Gazze’deki savaşın son bulması için çağrı

24-11-2023
Rûdaw
Etiketler İmza Bildiri Gazze
A+ A-

Haber Merkezi – Aralarında Kürt siyasetçi, aydın ve yazarlardan Abdülbaki Erdoğmuş, Ahmet Faruk Ünsal, Ayetullah Aşiti, Cihan Ülsen, Nurten Ertuğrul, Müslüm Doğan ve Yıldız Önen'in de olduğu; akademisyen, yazar, sanatçı, gazeteci 508 kişi Gazze’deki savaşın son bulması için çağrıda bulundu.

“Gazze'de bir soykırım yaşanıyor” diyen imzacılar ortak bildiri yayınladı.

Bildiride, “Hiçbir insanın kabul edemeyeceği, vicdanları isyan ettiren, dünya halklarını dini, dili, ırkı, ideolojisi fark etmeksizin sokaklara döken bir katliam yaşanıyor. Bombaların bebeklerin üzerine düşüşüne, topyekün bir katliama ve ölümcül bir abluka ile bir toplumun yok edilmesine şahit oluyoruz. Gazze'de bir soykırım yaşanıyor” ifadeleri yer aldı.

Gazze'ye ger.çekleşen İsrail saldırılarında çocukların da hayatını kaybettiği ifade edilen bildiride, “Farklılıklarımız olabilir ama hepimizin yüreği çocuklar için aynı atıyor. Aynı sesi yükseltiyoruz. Bombaların sesi daha yüksek olabilir ama biz bombaları değil bebek ağlamasını, anne çığlıklarını daha çok duyuyoruz. Dünyayı bombaların sesi sarsabilir ama çocuklarını çığlığı tüm insanlık ailesi için yeri yerinden oynatıyor. Biz Türkiye'nin ortak vicdanını, kurumlarını, kuruluşlarını, sanatçılarını, sporcularını, din adamlarını, akademisyenlerini bu korkunç katliamı durdurmak için etkili tüm yolları kullanmaya ve ses çıkarmaya davet ediyoruz” denildi.

İmza veren isimlerden bazıları:

Akın Atalay, Baskın Oran, Berrin Sevimli, Canan Aydın Bıçak, Cem Sencar, Cihan Aktaş, Emre Berber, Fatmagül Berktay, Ferhat Kentel, Fethiye Çetin, Gülden Sönmez, Gülnur Acar Savran, Gülsüm Ekinci, Murathan Mungan, Nebahat Akkoç, Necmiye Alpay, Nesim Ovadya İzrail, Nihal Bengisu Karaca, Nuray Önoğlu, Oya Baydar, Ömer Madra, Pakrat Estukyan, Semanur Sönmez Yaman, Şehide Zehra Keleşoğlu, Teodora Doni, Ümit Aktaş, Yıldız Ramazanoğlu

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli