HEDEP Sözcüsü Doğan: Sadece kısa adımız olan HEDEP değiştirilecek

24-11-2023
Etiketler HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan HEDEP Yargıtay
A+ A-

Haber Merkezi - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Sözcüsü Ayşegül Doğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ret kararının ardından parti adınının kısaltılmış hali olan “HEDEP”in değiştirileceğini söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “HEDEP” kısaltmasının, kapatılan “HADEP”i andırdığı gerekçesiyle kabul etmemesi ve diğer gündem başlıklarını değerlendirmek üzere Meclis’te basın toplantısı düzenleyen HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin uzun isminin değiştirilmeyeceğini belirterek, "Sadece kısa adımız olan HEDEP değiştirilecek" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti'nin adının Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilmesi kararını kabul etmemişti.

Başsavcılık, “HEDEP” olarak belirlenen parti kısa adını, "devletin bölünmez bütünlüğüne karşı eylemlerde odak olması” iddiasıyla" temelli kapatılan HADEP'i andırdığı gerekçesiyle uygun görmemişti.

Kararda, her iki partinin isminin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğunun ifade edilmişti.

“Hangi çağrışımlrdan korkulduğunu gayet iyi biliyoruz”

Kararın ardından yeni bir kısaltılmış isim belirleyeceklerini ifade eden Parti Sözcüsü Doğan şunları söyledi:

“Burada bizi takip edenler oy verenlere gözü gönlü kalbi bizimle atanlara bir kez daha hatırlatalım ki bunlar bizi yıldıramaz. Bunlara karşı her türlü tedbirimiz var, biz HEDEP’in hangi çağrışımları yaptığını ve hangi çağrışımlardan korkulduğunu gayet iyi biliyoruz. Bunun farkındayız inadımızdan ısrarımızdan vazgeçmiyor oluşumuzdan ve demokratik siyaset alanını terk etmiyor oluşumuzdan korkuluyor. Burada büyüyor ve çağ alıyor oluşumuzdan korkuluyor. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi sadece bir partiden ibaret değildir, HEDEP’ten ibaret değildir. O yüzden hukuk dışı müdahalelerle önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Bundan sonra ne yapacağız. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na şunu da söyleyelim: Bundan sonra bu tür itirazlarına bir de kullanma kılavuzu iliştirseler sakıncalı harfler kelimeler hangi harfler yan yana gelirse sakıncalı olur gibi bir kılavuz gelirse onlar da fazla mesai yapmaz biz de yapmayız. Yerel seçim öncesi herhangi bir risk almamak için bu itiraza ilişkin çalışmalarımıza başladığımızı duyurmak isterim. İstenen maddelere ilişkin tüzükte bazı değişiklikler yapılacak. Bunlar sadece Yargıtay’ın istediği sınırlarda olacak bunun dışında başka bir değişiklik yapılmayacak. Bunu en kısa zamanda yapacağız. Yine partinin yeni kısa adının ne olacağı konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Partimizin uzun ismi olan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ismi değiştirilmeyecek. Sadece kısa adımız olan HEDEP değiştirilecek."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli