AK Parti’den Arınç'a: En büyük hizmetin istifa haline gelmesi çok acı

Haber Merkezi - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Bülent Arınç'ın istifasına ilişkin, “En büyük hizmetin istifa' haline gelmesi çok acı” dedi.

AK Parti'den Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan (YİK) istifa eden Bülent Arınç’la ilgili ilk açıklama Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan geldi.

Bülent Turan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Siyasi görevlerimizi bir gün devredeceğiz. Geride bırakacağımız hoş bir sada en büyük hayalimiz. Yaptığımız hizmetler kadar, davaya zarar veren, milletin vicdanını yaralayan, değerlerimize aykırı söylemler de akıllarda kalacak. 'En büyük hizmetin istifa' haline gelmesi çok acı!” ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç ile aralarında sık sık tartışma yaşanan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Arınç'ın partiden de istifa etmesi gerektiği imasında bulundu.

Gökçek, “Bülent Arınç sadece Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa etmiş. Ama bence yetmez. Yeter mi Tweet alemi? Kanaatinizi yazın ki ne düşünüyorsunuz Bülent de öğrensin” açıklamasında bulundu.

MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız ise, “Bülent Arınç YİK üyeliğinden ayrılmış yani istifasını vermiş. TV'de yaptığı açıklamadan sonra sütre gerisinden çık, cüppeni giy, yerini al hayranlık duyduğun bu kişileri savun demiştim. Artık takke düştü kel göründü. Şimdi vekaletname alma zamanı. İzliyoruz” paylaşımında bulundu.

Arınç'ın açıklamaları yankı uyandırmıştı

AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluk süreleri ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Arınç "Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş'ın da tahliyesi olabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Arınç'ı sert sözlerle eleştirerek, "Son günlerde yeni bir fitne ateşi yakıldığını görüyorum. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanıyla, hükümetimizle ilişkili hale getirilemez" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Bülent Arınç'tan "Çok rencide oldum" açıklaması geldi.

Arınç, şu ifadeleri kullandı:

“Ben duygusal bir insanım. Dünkü konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Ben başkaları gibi Twitter’dan, Instagram’dan istifa etmem.”