TÜRKİYE - İttifak ve yerel seçim hazırlıkları hızlandı

24-11-2018
Rûdaw
Etiketler AK Parti HDP CHP
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – 31 Mart 2019 yerel seçimleri için partiler hazırlıklarını hızlandırıyor. Hangi partilerin nasıl bir iitifak içinde olacağı ve kimlerin aday gösterileceği bu birkaç günlük süre içersinde büyük oranda netleşecek.

 

Kulislerde AK Parti’nin 50 il için adaylarının ismi geçerken 40 ilin adayı bugün açıklanacak. MHP kampa girdi. Millet İttifakı cephesinde de işbirliği çalışmaları sürüyor. HDP de çalışmalarını yoğunlaştırdı.

 

HDP çalışmalarını sürdürüyor

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmalarına Diyarbakır başta olmak üzere diğer kentlerde başladı. Kulislerde Diyarbakır belediye başkan adaylığı için tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın isminin geçmesi heyecan yaratmıştı.

 

Rûdaw Diyarbakır muhabiri Mehdi Mutlu, HDP’nin bir yandan Kürt partilerle ittifak görüşmelerini sürdürürken diğer taraftan Türkiye’deki diğer demokrat, sol parti ve örgütlerle seçime hazırlandığını söyledi.

 

Muhabirimiz, “24 Haziran seçimlerinde Kürt partiler arasında bir ittifak görüşmesi vardı. Beş Kürt partisinin (Kürdistan Demokratlar Platformu (KDP), Azadi Hareketi, Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK-T) de HDP ile ittifak halinde seçime katılması kararlaştırılmış ancak seçimden kısa süre önce bu partiler HDP’nin yaklaşımlarından dolayı ittifaktan çekildiklerini açıklamışlardı” dedi.

 

Bu seçimlerde de tekrar Kürt ittifakı gündeme geldi. Diyarbakır’da düzenlenen Dil Platformu’nde HDP’li Feleknas Uca seçimlerde tekrar birlik çağrısında bulundu ancak PSK böyle bir ittifak içinde olmayacaklarını söyledi.

 

Mehdi Mutlu, “Dün HDP Eş Genel Başkanı’na bu konuda bir soru yönelttik, O da tüm Kürdistani partilere ittifak çağrısında bulundu” dedi.

 

AK Parti bugün açıklıyor

 

AK Parti'de 40 ilin belediye başkan adayları istanbul'da düzenlenecek toplantıyla açıklanıyor. Rûdaw kulislerde konuşulan 50 ilin belediye başkan adaylarının listesine ulaştı.

 

Rûdaw Ankara Ofisi Müdürü Şevket Herki, AK Parti ile MHP arasındaki ittifakın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesiyle yeniden gündeme geldiğini ve iki tarafın ittifakla seçime gitmelerinin kesinleştiğini söyledi.

 

Muhabirimiz, “Hangi illerde nasıl bir işbirliği zemini yaratılacağı üzerinde çalışılıyor. Salı günü Erdoğan ile Bahçeli’nin tekrar görüşeceği söyleniyor” dedi.

 

Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarının ise Recep Tayyip Erdoğan tarafından salı günkü grup toplantısında kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz haftabaşında bir araya gelerek konuyu masaya yatırıcaklar.

 

MHP kampa giriyor

 

MHP'de seçim stratejisi ve aday belirleme süreci de hızlandı. Belediye başkanları, il başkanları ve parti yönetimi antalya'da kampa girdi. Kampta, ittifak çalışmaları konusunda da ayrıntılı değerlendirme yapılması bekleniyor.

 

 

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında temas trafiği de sürüyor

 

Rûdaw Ankara Ofisi Müdürü Herki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun gelecek hafta bir araya gelerek, ittifak için bir formül üzerinde görüşeceklerini aktardı.

 

Herki, “CHP ve İYİ Parti kurmayları da hangi illerde birlikte adım atılabileceğine ilişkin değerlendirmelerine devam ediyor” dedi.

 

AK Parti’nin 50 il için açıklamması beklenen aday isimleri

 

1- Adıyaman: Dr. Süleyman Kılınç - Adıyaman Eğt. ve Arş. Has. Beyin Cerrahi

 

2- Amasya: Cafer Özdemir

 

3- Ankara: Mehmet Özhaseki

 

4- Antalya: Menderes Türel

 

5- Ardahan: Yunus Baydar

 

6- Artvin: Mehmet Kocatepe

 

7- Bartın: Yusuf Ziya Aldatmaz

 

8- Batman: Murat Güneştekin

 

9- Bayburt: Fatih Yumak

 

10- Bilecik: Nihat Can

 

11- Bitlis: Nesrullah Tanğlay

 

12- Bolu: Fatih Metin

 

13- Burdur: Deniz Kurt

 

14- Bursa: Alinur Aktaş

 

15- Çankırı: Hüseyin Boz

 

16- Denizli: Osman Zolan

 

17- Diyarbakır: Cumali Atila

 

18- Düzce: Faruk Özlü

 

19- Elazığ: Şahin Şerefoğulları

 

20- Erzincan: Cemalettin Başsoy

 

21- Erzurum: Mehmet Sekmen

 

22- Antep: Fatma Şahin

 

23- Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

 

24- Gümüşhane: Ercan Çimen

 

25- Hakkari: Cüneyt Epcim

 

26- İstanbul: Binali Yıldırım

 

27- İzmir: Nihat Zeybekçi

 

28- Maraş: Hayrettin Güngör

 

29- Karabük: Burhanettin Uysal

 

30- Kastamonu: Tahsin Babaş

 

31- Kayseri: Memduh Büyükkılıç

 

32- Kırıkkale: Mehmet Saygılı

 

33- Kırklareli: Burak Süzülmüş

 

34- Kırşehir: Yaşar Bahçeci

 

35- Kilis: Mehmet Abdi Bulut

 

36- Kocaeli: Tahir Büyükakın

 

37- Malatya: Selahattin Gürkan

 

38- Nevşehir: Rasim Arı

 

39- Niğde: Emrah Özdemir

 

40- Ordu:Hilmi Güler

 

41- Rize: Rahmi Metin

 

42- Samsun: Mustafa Demir

 

43- Siirt: Lokman Özcan

 

44- Sinop: Ali Çöpçü

 

45- Urfa: Zeynel Abidin Beyazgül

 

46- Şırnak: Mehmet Yarka

 

47- Tekirdağ: Mestan Özcan

 

48- Tokat: Eyüp Eroğlu

 

49- Dersim: Gökhan Arasan

 

50- Yalova: Yusuf Ziya Öztabak

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli