MEB ‘Öğrenci Andı’ kararının durdurulmasını istedi

24-10-2018 1 Yorumlar
Rûdaw
Etiketler Türkiye Andımız Öğrenci
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay'ın öğrenci andının yeniden okunması ile ilgili verdiği kararı temyize götürdü. Bakanlık yürütmenin durdurulmasını istiyor.

 

Danıştay 8’inci Dairesinin, oy çokluğuyla ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesiyle başlayan and tartışmasına Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı da katıldı.

 

Danıştay 8’inci Dairesi'nin kararı dün taraflara tebliğ edildi. Milli Eğitim Bakanlığı aynı gün bu kararı temyiz etti. Danıştay'a verilen temyiz dilekçesinde kararın yürütmesinin durdurulması da talep edildi.

 

Bu gelişme sonrası dosya, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu önüne gelecek. Kurul, öncelikle Bakanlık'ın yürütmeyi durdurma talebini değerlendirecek. Kurul'un yürütmeyi durdurma kararı vermesi durumunda 8’inci Daire'nin iptal kararı uygulanmayacak. Kurul, esas kararı ise daha sonra verecek.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, “Andın ilk halini Türk Ocaklarını kapatmasıyla, üniversitelerini perişan etmesiyle bilinen tıp doktoru Reşit Galip yazmıştır. Türkçe Ezan zulmünün de mimarıdır. Milletimizin en etkili andı İstiklal Marşıdır. Bunun dışına bir and tanımıyoruz, tanımayacağız. Bırakalım Türk Türklüğüyle, Kürt Kürtlüğüyle, Laz Lazlığıyla, Roman Romanlığıyla, Çerkez Çerkezliğiyle, Abaza Abazalığıyla övünsün ama asla bunu kalkıp da ırkçılık yapma boyutuna taşımayalım. Bunu yaptığınız anda ayrımcılık yapmış olursunuz” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 
  • 25-10-2018
    Rejim kendine geri dönecektir.!
    İki temel üzerine (kürd ve İslam düşmanlığı ve bunların zaman içinde ortadan kaldırılması- dinin sulandırılması kürdün asimile edilmesi ) kurdurulan rejim.başortüsü ve tüm İslami dışlayan yasaklarda güçlü bir şekilde geri gelecektir