RÛDAW ÖZEL – CHP Sözcüsü’den İmamoğlu’nun ‘Kürtçe kurs’ çıkışına kısa ve net yorum

24-09-2019
Rûdaw
Etiketler Türkiye Recep Tayyip Erdoğan BM Güvenli Bölge CHP Ekrem İmamoğlu Kürtçe HDP Hakkı Savunma Platformu
A+ A-

Şevket Herki-Rawin Sterk

Ankara (Rûdaw) – CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı İmamoğlu’nun, "İSMEK'lerde Kürtçe dil kursu kesinlikle açılacak" açıklamasına, “Kurs açmak yasak mı?” sözleriyle destek verdi.

Hakkı Savunanlar Platformu ile görüşen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce gündeme gelen Kürtçe dil kursu talebiyle ilgili, "İSMEK'lerde Kürtçe dil kursu kesinlikle açılacak" açıklaması yapmıştı.

İmamoğlu’nun bu açıklaması özellikle Kürtler tarafından büyük destek gördü.

“Bu adım Kürt seçmeni ve Halkların Demokrasi Partisi’ni (HDP) Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yakınlaştırır mı?” sorusuna HDP üyesi Diyadin Fırat, “Evet bir yakınlaşmaya neden olur. Çünkü Türkiye’de şimdi iki cepheli bir kutup var. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı. Taraflardan birinin kazanması için yüzde 51’e ihtiyacı var. Buna göre çalışmak durumundadırlar” şeklinde yanıt verdi.

Ancak İmamoğlu’nun bu çıkışı hakkında CHP yönetimi genel anlamda yorum yapmaktan kaçınıyor.

CHP Genel Sözcüsü Faik Öztrak da Rûdaw’ın “İSMEK’lerde Kürtçe kurs açılması konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna sadece, “Kurs açmak yasak mı?” sözleriyle yanıt verdi.

Rûdaw’a konuşan Hakkı Savunanlar Platformu Başkanı İlyas Buzgan, İmamoğlu’nun ve CHP’nin tavrı hakkında şu değerlendirmede bulundu:

“Sayın İmamoğlu ile bir görüşme yaptık ama bu ilk görüşmemiz değil. Daha önce de Kürtçe kurs ve kreşler hakkında sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmüştük ve kendileri de bu görüşümüzü olumlu bulduklarını belirtmişlerdi. Toplantılarımız olumlu bir atmosferde geçti ve biz meseleden bahsetmeden kendileri bu ihticı dile getirdi. Biz de bu tavır karşısında mutlu olduk.”

Kürtçe kurs konusu İstanbul’da yaşayan Kürtler tarafından da olumlu karşılandı.

İstanbul’da ikamet eden İsmet Kara, “Böyle bir hazırlık var ve açılırsa iyi bir proje olur. Bizler de destek veriyoruz” dedi.

Ekrem İmamoğlu daha önce de Rûdaw’a verdiği röportajda, belediyenin Kültür programlarında Kürtçe’ye yer verilebileceğini söylemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli