Erdoğan: İdam cezası konusu tartışılmalı

24-06-2022
A+ A-

Haber Merkezi – Erdoğan, Marmarist'te yaptığı açıklamada "Orman yangınını çıkardığı iddia edilen kişi için diyorum ki ucu nereye dayanıyor, idama mı, idam olmalı. Bu tartışılmalı ve bunun üzerinde etraflıca durmalıyız” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dalaman Havalimanı'nda, Marmaris'te devam eden orman yangınına ilişkin bilgi aldı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Erdoğan, Dalaman Havalimanı'nda, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve pilotlardan Marmaris'te devam eden orman yangınına ilişkin bilgi aldı.

Erdoğan ardından bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasında "Yangın büyük oranda kontrol altına alınmış durumda. 4 bin hektar etkilendi" ifadesini kullandı.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Sevincimiz her şeyden önce herhangi bir can kaybı ve kayıp vatandaşımız yoktur.

Ufak bir yerde bir şeyler gördük, bunun dışında hamdolsun büyük oranda bu iş kontrol altına alınmış vaziyette. İnşallah burada ağaç dikim çalışmalarıyla bu bölgedeki sıkıntıları süratle gidereceğiz."

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün yaptığı açıklamada, "1988 doğumlu S.A. isimli şüpheli suçunu itiraf etti. Olay yerinde 2 adet benzin bidonu ele geçirildi. Şüpheli, ailesiyle arasındaki ticari bir husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Hatta kendisini öldürmek istediğini de belirtti. Şu anda şüpheli gözaltında" demişti.

Erdoğan konuşmasında ayrıca Soylu'nun “idam cezası” açıklamasını destekledi.

Soylu, “İdamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağıza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir” diye konuşmuştu.

Erdoğan ise konuya ilişkin şunları söyledi:

“Yangına sebep olan kişi tutuklandı. Sadece ormanlar değil hayvanlar da bu yangından zarar görüyor. Sultan Fatih, 'Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum' diyor.

Orman yangınını çıkardığı iddia edilen kişi için diyorum ki ucu nereye dayanıyor, idama mı, idam olmalı. Bu tartışılmalı ve bunun üzerinde etraflıca durmalıyız” dedi.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli