Başak Demirtaş: Selahattin fotoğrafta gülümsüyor diye kimlik kartı verilmemiş

24-05-2021
Rûdaw
Etiketler Selahattin Demirtaş Başak Demirtaş Kimlik Fotoğraf Gülümseme
A+ A-

Haber Merkezi - Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, yeni bir kimlik kartı çıkartmak için verdiği fotoğrafın “gülümsediği” gerekçesiyle Nüfüs Müdürlüğü tarafından kabul edilmediği bildirildi.

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yeni kimlik kartı için cezaevinde fotoğraf çekmişler. Nüfus müdürlüğü, fotoğrafta gülümsüyor diye kimlik kartı vermeyi reddetmiş. Evet, aynen böyle olmuş:) Bu fotoğraf temsilidir, gülümseme ise gerçek” ifadelerini kullandı.

Eşi Selahattin Demirtaş ile görüşen eşi Başak Demirtaş, yeni bir fotoğraf yayınladı. Başak Demirtaş, yeni fotoğrafla birlikte şu mesajları yazdı:

“Uzun bir aradan sonra Selahattin ile görüşebildik. İyiydi çok şükür. Eşbaşkanlarımız Sayın @PervinBuldan ve Sayın @mithatsancarr başta olmak üzere herkese çok selamları vardı.

Yeni kimlik kartı için cezaevinde fotoğraf çekmişler. Nüfus müdürlüğü, fotoğrafta gülümsüyor diye kimlik kartı vermeyi reddetmiş. Evet, aynen böyle olmuş 🙂 Bu fotoğraf temsilidir, gülümseme ise gerçek.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kayıp Rojin Kabaiş’in babası Rûdaw’a konuştu. / Video alıntısı / Rûdaw

Kayıp Rojin Kabaiş’in babası Rûdaw’a konuştu: Kimseyle sorunu yoktu, kimseden şüphelenmiyoruz

Baba Nizamettin Kabaiş kızını 3-4 gün önce Diyarbakır'dan kendisinin bizzat okula getirdiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını, herhangi bir sorunu olsa dahi bunu annesiyle, kız kardeşiyle ya da kendisi ile paylaşacağını söyledi.