Miroğlu: HDP ile diyalog vakit kaybı

24-04-2017
Rûdaw
Etiketler AK Parti Mardin Orhan Miroğlu HDP CHP
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, “HDP ile yeniden bir iletişim mümkün mü?” sorusuna, “Bir faydası yok. Bu Türkiye’ye vakit kaybettirir” yanıtını verdi.

 

Al Jazeera Türk’e konuşan  Orhan Miroğlu, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Türkiyelileşme projesi”nin çöktüğünü söyledi.

 

HDP’nin 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumunda etkili bir kampanya yürütmediğini belirten Miroğlu, şunları ifade etti:

 

“HDP kampanya yapamadı söylemi gerçekçi değil. HDP kampanya yapmak istemedi, vaziyeti idare etti. Mesela Leyla Zana, Ahmet Türk, Sırrı Sakık, Hatip Dicle..Bunlar en etkili isimler.

 

Örneğin Zana’nın sürdüreceği bir kampanya acaba Selahattin Demirtaş’ın sürdüreceği bir kampanyadan daha mı az etkili olurdu? Neden yapmadılar? Çünkü Leyla Zana ve diğerleri HDP’nin hendek siyasetini destekleyen pozisyonla çatıştı.”

 

“HDP referandumda meydanı CHP’ye bıraktı” diyen Orhan Miroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Mesela Sayın Baykal Mardin’e geldi. Bu trajik çünkü Sayın Baykal’ın Kürt siyasetindeki rolü ve misyonu sorgulanır. Sayın Baykal, Ahmet Türk ve arkadaşlarını partiden ihraç etti.”

 

“HDP kanadı ile yeniden bir iletişim söz konusu olabilir mi?” sorusuna ise Miroğlu şu yanıtı verdi:

 

“Bir faydası yok. Türkiye’ye vakit kaybettirir. Duyuyorum bazı Kürt aktörler üst düzey görüşme talebinde bulunuyorlar. Bazen alt düzeyde de olsa görüşme gerçekleşiyor. Siz PKK’yı ikna edebilecek durumda mısınız?

 

Hayır. Türkiye’de söylediğimiz yeni Kürt stratejisi olacaksa ve bu Erbil’den Suriye’ye kadar teşmil edilecekse burada PKK’nın ne olacağı sorusu da önemlidir.

 

2019’a kadar bu halle girilemez, onu da belirtmek isterim. Türkiye’ye yönetmek ve DAİŞ sonrası dönemden kârlı çıkmak için iddia sahibi olan her partinin yeni bir Kürt stratejisine ihtiyacı var.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli