İşte son anket: İttifaklar ve HDP hangi büyük şehirlerde önde?

24-03-2019
Rûdaw
Etiketler Seçim Gündemi Anket AREA Araştırma
A+ A-

Haber Merkezi - AREA Araştırma Şirketinin yaptığı son ankete göre İstanbul ve Ankara’da Millet İttifakı adayları önde. Erzurum, Malatya, Maraş, Antep ve Urfa’da Cumhur İttifakı, Diyarbakır, Mardin ve Van’da ise HDP önde görünüyor.

 

Yerel seçimler sayılı günler kala AREA Araştırma Şirketi, İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya, Trabzon, Erzurum, Manisa, Denizli ve Balıkesir'e ilişkin yerel seçim anketinin sonuçlarını açıkladı.

 

Araştırma, 26 ilde 9-19 Mart 2019 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 5 bin 150 kişiyle yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleşti.

 

Katılımcılara iki kritik soru

 

Ankete katılanlara “Hükümetin ekonomi politikalarını genel olarak nasıl buluyorsunuz?” şeklinde soruya yüzde 66’lık kesim fikir belirtmezken yüzde 21.8 başarılı, yüzde 11.8 ise başarısız şeklinde cevap verdi.

 

Yine, “Erdoğan ve Bahçeli’nin dediği gibi ülkede beka sorunu var mı?” sorusuna yüzde 47.0 yanıt vermezken yüzde 37.1 evet, yüzde 15.9 ise hayır şeklinde cevap verdi.

 

Ankara ve İstanbul’da Millet İttifakı adayları önde

 

Geçerli oylar üzerinden yapılan ankete göre, Ankara’da CHP ve İYİ Parti’nin (Millet İttifakı) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş yüzde 51,8 görünürken Cumhur İttifakı’nın AK Partili Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mehmet Özhaseki yüzde 46,0 görünüyor.

 

İstanbul’da ise Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 50,3 görünürken Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım yüzde 48,0 görünüyor.

 

Cumhur İttifakı adayları 5 büyük Kürt kentinde önde

 

Ankete göre CHP ayrıca İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Bursa, Tekirdağ ve Eskişehir’de, İYİ Parti ise Balıkesir ve Denizli’de önde.

 

AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakının önde göründüğü şehirler şunlar:

 

Kocaeli, Sakarya, Samsun, Trabzon, Ordu, Erzurum, Kayeseri, Konya, Maraş, Antep, Urfa ve Manisa.

 

HDP Diyarbakır’ı kaybetmiyor

 

AREA Araştırma şirketi anketine göre HDP’nin Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanı adayları diğer adayların önünde görünüyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli