18 gündür oğlunun cenazesinin enkaz altından çıkarılmasını bekliyor

24-02-2023
Ömer Sönmez
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Deprem Hatay Cenaze Enkaz Maraş depremi
A+ A-

Hatay (Rûdaw) - Gülten Topçu, Antakya'nın Armutlu Mahallesi'nde, depremde yıkılan evinin enkazı başında 18 gündür oğlu Ali'nin cenazesinin çıkarılmasını bekliyor. Ancak oğlunun cansız bedeni henüz bulunamadı. Gülten Topçu, kurtama ekipleri ilk günlerde aramış olsaydı, oğlunun enkaz altından canlı çıkarılacağını söylüyor. Şimdi Gülten Topçu’nun tek isteği, oğlu Ali'nin enkazın altından çıkarılması ve bir mezarının olması.

62 yaşındaki Gülten Topçu, her gün Defne ilçesindeki gönüllüler kampından ayrılarak oğlunun çıkarılması umuduyla, altında kaldığı evin enkazına gidiyor.

25 yaşındaki Ali, 6 Şubat’ta depreminin olduğu gece evde yalnızdı. Annesi Gülten Topçu, eşinin hastalığı nedeniyle Samandağ’da hasta eşinin yanındaydı. Topçu çifti oğullarının feryadına ancak 3 gün sonra koşabildi.

Gülten Topçu, "Depremden önce oğlumla telefonda görüştük. Sanki bir daha hiç görüşmeyecekmişiz  gibi vedalaştık. Bana “görüşeceğiz’ diye söz verdi. Depremden sonra her yere başvurdum ama ekipler ancak 12 gün sonra aramaya başladı” diye konuştu.

Yaslı anne Gülten Topçu, Antakya'nın Armutlu Mahallesi Söğütlü Caddesi'nde bulunan evinin enkazı önünde 18 gündür oğlunun cenazesinin çıkarılmasını bekliyor.

Gülten Topçu, "Zamanında gelselerdi böyle olur muydu? Oğlum yaşıyordu, bulunacaktı. Ama bizi adam yerine koymadılar, bizimle ilgilenmediler, çağrılarımıza cevap vermediler. İnsan canının kıymeti yok. İnsan canının değeri bu kadar ucuz mu? Çok şey mi istiyorum? Bizim için bir şey yapmadılar. Hiç olmazsa oğlumu çıkarsınlar” diye yakındı.

Antakya ve diğer deprem bölgelerinde; Gülten Topçu gibi yüzlerce, belki binlerce anne ve baba yas tutarak çocuklarının ve yakınlarının enkaz altından çıkarılmasını bekliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli