Meral Akşener İYİ Parti’nin İstanbul adayını açıkladı

Haber Merkezi - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Buğra Kavuncu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Turhan Çömez olduğu açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’te partinin grup toplantısında; bazı belediye başkan adaylarını açıkladı.

Akşener, İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez olduğunu duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Meclis’te partisinin Grup Toplantısı’nda konuştu. Akşener konuşmasında, İsveç’in NATO üyeliğinin yolunu açan protokolün Meclis’te kabul edilmesini ve TÜİK’in enflasyon rakamlarını eleştirdi. Toplantıda İstanbul ve Balıkesir belediye başkan adaylarını da açıklayan Akşener şunları söyledi:

“Dün, Gazi Meclisimizde gerçekleşen, çok önemli bir oylamaya, değinmek istiyorum. Biliyorsunuz; İsveç’in, NATO’ya katılım protokolü; İYİ Partimizin, ‘hayır’ oyuna rağmen; Cumhur İttifakı ve CHP oylarıyla, maalesef kabul edildi. Ve böylece; milli güvenliğimiz için, talep ettiğimiz hususlar; henüz yerine getirilmemiş; muhataplarımız tarafından, kabul edilebilir adımlar, henüz atılmamış olduğu halde; ülkemizin elindeki, çok önemli bir koz; adeta bir muammayla, elimizden uçup, gitmiş oldu… Biz, İYİ Parti olarak, bu konuda, daha en başından beri; ne söylediysek, milletimize ne söz verdiysek; onun savunucusu olduk…

CHP’ye İsveç eleştirisi

Bir tarafta; madde madde şartlar açıklayıp, bol keseden atanların; içeride efelenip, dışarıda sus pus olanların; daha önce, nicesine şahit olduğumuz, tornistanlarını izledik. Diğer taraftaysa; ‘İktidar ile hizalanmayacağız’ diyenlerin; ‘Ak Parti’yle, aynı bildiriye imza atmayız’ diyenlerin; iktidarla birlikte, aynı vahim yanlışa, şaşırtıcı bir uyum içerisinde, el kaldırışlarına şahit olduk.  Peki şaşırdık mı? Elbette şaşırmadık. İsveç meselesinde, bu tavrı ortaya koyanlar; tıpkı Rahip Bronson rezaletinde ve Kaşıkçı davasında olduğu gibi; bir kıskaç siyasetini, yine milletimize dayatmış oldular… Terörle mücadele tezkeresini, sakıncalı bulup, ‘hayır’ diyenler de; teröre alan açanları, NATO’da müttefikimiz yapmakta, en küçük sakınca görmediler…

“Enflasyon yüzde 129,4 olarak ‘hissediliyormuş”

Milletimize yıllardır, utanmadan yalan söyleyen TÜİK’in; basına yansıyan, itiraf niteliğindeki, fevkalade çarpıcı bir tespitiyle, şahit olduk. Neymiş? Vatandaş, açıklanan enflasyonun, 2 katını ‘hissediyormuş.’ Yani; TÜİK’in, yüzde 64,7 olarak açıkladığı, 2023 yılı, tüketici enflasyonu; yine TÜİK’in yaptığı, hesaplamalara göre; vatandaşlarımızca, yüzde 129,4 olarak ‘hissediliyormuş.’ Güler misin, ağlar mısın?... İstatistik kurumu değil; meteoroloji enstitüsü mübarek… Üstelik, aradaki farkın sebebi de; böyle ciddiyetsiz bir tespitten beklenenin aksine; balkanlardan gelen, yüksek enflasyon dalgası veya, döviz kurlarındaki, yüksek nem oranı değil; tüketim alışkanlıkları ve harcama kalıplarıymış… Yaaa görüyor musunuz? Yani sorun, TÜİK’te değil; 85 milyon olarak, bizzat bizlerdeymiş. Sorun, TÜİK’in, uydurma rakamlarında değil; bizim, tüketim alışkanlıklarımızdaymış.

TÜİK çıkmış, bir itirafta bulunmuş. Milletin hissettiği enflasyonun, resmi verinin, 2 katı olduğunu söylemiş. Yani enflasyonun, yüzde 64,7 değil; yüzde 129,4 olarak vatandaşa yansıdığını açıklamış. O zaman size düşen; maaş zamlarını, bir an önce güncellemektir.

“Genel Başkanım ben İstanbul’u istiyorum”

Bu İstanbul ile ilgili habire bir şeyler üretiliyor. Öyle oluyor, böyle oluyor. Buğra Kavuncu geldi bana dedi ki ‘Genel Başkanım ben İstanbul’u istiyorum. Almak için istiyorum. Başarmak için istiyorum. Orayı yönetmek için istiyorum.’ Şimdi elbette İstanbul’da lansman yapacağız o başka bir şey. Bir mecburiyet, bir kişi bulamama, aday yokluğundan ziyade Buğra Kavuncu geldi ben orada il başkanlığı yaptım, şimdi de Teşkilat Başkanı. ‘Bana düşer’ dedi. Ben de ‘peki’ dedim. Dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, Buğra Kavuncu.

“Balıkesir adayı Turhan Çömez”

Aynı şey, Balıkesir için geçerli. Turhan kardeşim, Turhan Çömez kardeşim de aynını yaptı ve Ayyüce’den sonra Ümit Özlale’den sonra ve Selçuk Türkoğlu’ndan sonra milletvekillerimizi şehirlerde aday yapmak istemiyordum ama ben yeni katıldım hani buraya aday olmam ayıp olur mu diyen bir Turhan Çömez’le karşılaştım. Alacağına inanan Balıkesir’i, belediye başkanlığı görevini de layıkıyla sürdüreceğine bizim inandığımız da Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kendi talep etti.”

'İstanbul’u neden çok daha iyi yöneteceğimizi anlatacağız'

Buğra Kavuncu da toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kavuncu, şunları söyledi:

“Hayırlı uğurlu olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun, İstanbul için hayırlı olsun, İstanbullular için hayırlı olsun. İstanbul’a geçeceğim, hazırlık çalışmalarımız olacak. Ondan sonra zaten İstanbul ile ilgili hayallerimizi, projelerimizi; nasıl bir İstanbul istediğimizi, beklediğimizi; İstanbul’u neden bizim çok daha iyi yöneteceğimizi seçmenlerimize anlatacağız.

“Birilerine olan vefa rafa kalkar” yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Kavuncu; şunları söyledi:

“Mesaj hiç kimseye değil. Burada sadece vurgulanan şu: Biz hür ve müstakil olarak seçime girme kararı aldık. Bu karar doğrultusunda, partimizin her ferdi üzerine düşeni yapacaktır. Bu tür anlarda, kurumlar için, partiniz için, ülkeniz için, devletiniz için sorumluluk size geldiğinde buna her Türk vatandaşı evet demekle mükelleftir.”