Yıldırım: Para, yer, danışman bizden

24-01-2017
Rûdaw
Binali Yıldırım
Binali Yıldırım
Etiketler Türkiye Binali Yıldırım Kürt illeri
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Kürt illeri için planlanan yatırım programının bugünden itibaren hayata geçeceğini söyledi.

 

Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Cazibe Merkezleri Programı Başlangıç Lansmanı'na katılarak burada bir konuşma yaptı.

 

Başbakan Yıldırım, "23 il için müracat sayısı bin 200. Toplam yatırım tutarı 19 milyar 600 milyon. Öngörülen istihdam 112 bin 400" dedi.

 

"Yatırım yapanlara ücretsiz danışmanlık destek vereceğiz" diyen Yıldırım,  şöyle devam etti:

 

"İyi bir fizibilite hazırlanması, ön projelerin yapılması için istenen danışmanlık hizmetini biz karşılayacağız. Devlet parasını verecek, yatırımcı, girişimci böyle bir hizmeti kendisi alacak.

 

Ayrıca yatırım için yer vereceğiz. Ne lazım? Arsa lazım. Bu organize sanayi bölgesi içinde olabilir, dışında olabilir. Tercihimiz varsa organize sanayi bölgesi içinde olmasıdır."

 

Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"İmalatları destekleyerek, Doğu'da yatırım yapılmasının önünü açıyoruz. Yatırımının bir kısmını Doğu'ya, Güneydoğu'ya kaydırmak isteyenlere özel destekler vereceğiz. Çağrı ve veri merkezlerinde, öncelikle müsait kamu binalarını tahsis edeceğiz.

 

Ayrıca iletişim altyapısı devlet tarafından yapılacak, kuruluş aşamasında personelin eğitilmesi için kişi başına 2 bin 500 lira destek verilecek. Veri merkezlerinde de kullanılan elektriğin yüzde 30'nu devlet karşılayacak."

 

Yıldırım, "Organize sanayi bölgesi parselleri, büyükşehirlerde yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına, diğer şehirlerde ise il özel idarelerine devredilecek. Bu fabrika binaları, fizibiliteye uygun olarak tahsis edilecek, yapımı yatırımcı tarafından gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli