Erdoğan'ın 'ekonomik kurtuluş savaşı' sözlerine liderlerden ilk yorum

Haber Merkezi – Muhalefet liderleri,  Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği “ekonomik kurtuluş savaşı' ifadelerini eleştirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Kur ve faiz oyununu görüyoruz. Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık” dedi.

Erdoğan, “Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Siyasi parti liderleri Erdoğan’ın “ekonomik kurtuluş savaş” sözlerine tepki gösterdi.

“Ekonomik kurtuluş savaşı falan yok

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Erdoğan'ın sözlerine cevaben, "Şu anda ülkemizde bir ekonomik kurtuluş savaşı falan yok. Kötü yönetimin elinde değersizleşmiş bir Türk Lirası, itibarını yitirmiş bir Türkiye var" dedi.

Babacan, Twitter hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Ülkemizi, 2002 yılındaki krizden çıkaran, 2009 yılındaki krizden çıkaran takımın başında olan arkadaşınız olarak çok net söylüyorum. Ülkemizi bu krizden de yine biz çıkaracağız. Türkiye’yi iddialı ve itibarlı bir ülke yapacağız. Mutlak yoksulluğu bu ülkeden silmiştik, yine sileceğiz. Yalanlara aldanmayın. İktidarın kurguladığı, hakikatten kopmuş propaganda söylemlerine kanmayın. Biz kimseye boyun eğmeyeceğiz, vatandaşımızın da boyun eğmesine müsaade etmeyeceğiz.

Şu anda ülkemizde bir ekonomik kurtuluş savaşı falan yok. Kötü yönetimin elinde değersizleşmiş bir Türk Lirası, itibarını yitirmiş bir Türkiye var. Hani her fırsatta ‘yerli ve millî’ diyorlar ya, işte bugün kendi kendilerine çıkardıkları gayet ‘yerli ve millî’ bir kriz var. Kurdaki bu artışı adeta bir kurtuluş savaşı kimliğine büründürmeye çalışıyor."

“Bu savaşının ismi ‘Ekonomik kurtuluş savaşı değildir!"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erdoğan-Bahçeli iktidarının ülkeyi batırarak verdikleri iktidarda kalma savaşının ismi “Ekonomik kurtuluş savaşı” değildir!" şeklinde yorum yaptı.

Davutoğlu devamında, "Her açıklamaları ekonomiye atılan bir füze etkisi yapan bu cehalet lobisi artık milli güvenlik sorunudur. Kimler adına çalıştıkları araştırılmalıdır!" dedi.

“Bunun adı ekonomi yönetimi değil, algı yönertimi’dir”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Karamollaoğlu, paylaştığı mesajında "-Zam değil; ‘güncelleme’, -Yüksek döviz kuru değil; ‘rekabetçi kur’, -Ekonomik Kriz değil; ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşı’ diyerek yaşadığımız sorunlar ortadan kalkmıyor, aksine problemlerimiz derinleşiyor. Bunun adı ekonomi yönetimi değil; olsa olsa “algı yönetimi”dir!" dedi.