Cemal Enginyurt: Canımı veririm Apo’yu konuşturmam

2 saat önce
Etiketler Cemal Enginyurt Öcalan Bahçeli Meclis
A+ A-

Haber Merkezi – Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Abdullah Öcalan için “Gelsin, Meclis’te DEM Parti grubunda konuşsun” şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

Öcalan’ı Meclis’te konuşturmayacağını belirten Enginyurt, "Tek başıma da kalsam, Meclis'te Apo'yu konuşturursam namerdim. O kanlı katil Meclis'e gelemez, ama geldiği gün canımı vermezsem Allah canımı alsın" diye konuştu.

Sözcü TV'de konuşan Cemal Enginyurt şunları söyledi:

“Kanlı katil Öcalan'ı, 'Apo' denen katili Meclis'e getirip de konuşturacak bir babayiğit anasından doğmadı. 50.000 kişinin katili, bebek katili, Kürt ve Türk halkının katili, 40 yılı aşkın süredir Güneydoğu coğrafyasındaki bütün olumsuzlukların müsebbibi olan, Türkiye'nin yüzlerce milyar dolarına mal olan bir terör örgütü lideri Meclis'e gelip konuşamaz. Hem adama 'terörist başı' diyeceksiniz, hem de terörist başının Meclis'te konuşmasını isteyeceksiniz. Allah'a and olsun ki, hiç kimse karşı çıkmasa bile, tek başıma Meclis'te o 'Apo' denen katili konuşturursam namerdim! Böyle bir durumda benim canımı almaları lazım. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ne Apo'ya af çıkarabilirsiniz, ne de o Meclis'e gelebilir. Affı Devlet Bahçeli çıkaramaz. Bunu herkes atlıyor. Bir de Bahçeli, 'Gel konuş' diyor. Bahçeli 'Gel konuş' dedi diye 'Apo' denen kanlı katil Meclis'e gelemez. Meclis'ten af çıkmadıkça o Meclis'e gelemez. Yüreği yeten varsa getirsin, o af tasarısını geçirsinler, affı çıkarsınlar da 'Apo' denen kanlı katili o Meclis'e getirsinler. Ama o 'Apo' denen katil o Meclise geldiği gün canımı vermezsem, Allah canımı alsın.”

Bahçeli ne demişti?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında şunları söylemişti:

“Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar oldu. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz. / Foto: Sosyal medya

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Güleçyüz’e ‘Gülen’ gözaltısı

İstanbul merkezli 3 ilde Fethullah Gülen'in ölümü sonrası propaganda yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz'ün de olduğu 15 kişi gözaltına alındı.