DEM Parti, Ömer Öcalan'ın İmralı'yı ziyaret edeceği iddialarını yalanladı

3 saat önce
Etiketler Ömer Öcalan Abdullah Öcalan DEM Parti MHP lideri Devlet Bahçeli
A+ A-

Haber Merkezi –  DEM Parti, Urfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın İmralı’yı ziyaret edeceğine ilişkin iddiaları yalanladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili yaptığı çağrının ardından, DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın uzun süre önce İmralı'yı ziyaret etmek için yaptığı başvuruya izin verildiği iddia edilmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma siyaset gündeminde bomba etkisi yarattı.

Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan için, "Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın" dedi.

Bahçeli'nin çağrısının ardından Ankara kulislerinde dikkat çeken bir iddia konuşulmaya başlandı.

Öcalan'ın yeğeni DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın İmralı'yı ziyaret etmek için yaptığı başvurunun kabul edildiği öne sürüldü.

Gazeteci Hande Fırat konuyla ilgili paylaşımında, "İmralı ziyareti için başvuru, yeğeni Ömer Öcalan tarafından uzunca bir süre önce yapılmıştı. Resmî bir açıklama şimdilik yok ama gelen bilgiler ziyarete izin verildiği yönünde. Yakın bir tarihte bekleniyor" dedi.

DEM Parti iddiaları yalanladı

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre DEM Parti kaynakları, Urfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın Abdullah Öcalan ile İmralı Cezaevi'nde görüşmesine izin verileceği iddialarını yalanlandı.

DEM Parti süreci takip etme kararı aldı

Öte yandan, Bahçeli'nin çağrısının ardından olağanüstü toplanan DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. 

Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın başkanlığında olağanüstü toplanan MYK toplantısı  yaklaşık 4 saat sürdü. Toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Toplantıda, "Süreci dikkatle izleme, başta parti örgütleri ve DEM Parti tabanıyla birlikte tüm riskleriyle ele alma" kararı alındığı iddia edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli