Erdoğan: Milletin parasını Kandil'e gönderenlere seyirci kalamayız

23-08-2019
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 HDP’li belediye başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atanmasına ilişkin, “Bu milletin alın terinden artırarak vermiş olduğu vergilerle kendilerine gelen parayı halka değil Kandil'e gönderenlere, dağa gönderenlere biz seyirci kalamayız ve kalmayacağız” dedi.

 

Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Subay ve Astsubay Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

 

“Güvenlikten, ekonomiye kadar yakın zaman müjdeli haber vereceklerini” belirten Erdoğan, "Hem masadaki hem sahadaki mücadelemizi en küçük bir gevşemeye, en küçük bir rehavete müsaade etmeden, bayrağın sonraki nesillere devredene kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

Erdoğan, subay ve astsubay mezuniyet töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarının görevden alınmalarına ilişkin ise, "Milletin parasını dağa gönderenlere seyirci kalmayacağız. Kim terörle el ele olursa milletin verdiği yetkiyi kullanırız” dedi.

 

Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

“Gabar'da, Cudi'de bu mücadeleyi sürdüren evlatlarımızı şehadete yürüyen evlatlar olarak görüyorum. Terörle mücadelede Irak ve Suriye sınırlarımızda ve ötesinde sürekli operasyonlar yapmak zorunda kaldık.

 

Sınırlarımız içinde ve ötesinde mücadele veren tüm güvenlik güçlerimize başarılar diliyorum.

 

Türkiye ve bölgemizdeki ve dünyadaki pek çok devlet gibi sonradan kurulmuş bir devlet değildir. Bu devlet bir kabile devleti değildir. Tarihe mal olmuş bir devlettir.

 

Türk silahlı kuvvetleri dünyanın sayılı ordularından biridir. Masum-terörist ayrımı yapmadan milyonlarca insanı öldürenlere demokrasi havarisi muamelesi yapıyorlar. Türkiye vatandaşlarından şehitler verirken, kendi konforlu dünyalarından bize ahkam kesenlerin sözüne göre hareket edecek değiliz

 

Ülkemizin güvenlik öncelikleri neyi gerektiriyorsa ona göre davranacağız, S-400 almamız gerekiyorsa onun için alıyoruz.

 

Hem masadaki hem sahadaki mücadelemizi en küçük bir gevşemeye, en küçük bir rehavete müsaade etmeden, bayrağın sonraki nesillere devredene kadar sürdüreceğiz.

 

İspanya'dan Fransa'ya kadar benzer işlemler yapılırken sesleri çıkmayanlar, konu Türkiye olunca ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bu tavır, söz konusu çevrelerin demokratlıklarından değil, ülkemize olan husumetlerindendir.

 

Sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun batı ayağını tümüyle kırdık. İnşallah bu koridorun doğu ayağını da halen devam eden müzakerelerin ardından kırdığımızda gerçekten büyük bir oyunu bozmuş olacağız

 

(3 başkana görevden uzaklaştırma) Bu milletin alın terinden artırarak vermiş olduğu vergilerle kendilerine gelen parayı halka değil Kandil'e gönderenlere, dağa gönderenlere biz seyirci kalamayız ve kalmayacağız. Kim terörle el ele olursa milletin verdiği yetkiyi kullanırız. Halka değil de teröristlere hizmet ediyorsa şehit yavrularımızın ailelerini belediyenin önüne koyuyorsa biz de onları kapının önüne koyarız.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli