Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan Ceylanpınar açıklaması

23-07-2019
Rûdaw
Etiketler Fuat Oktay Türkiye Suriye Urfa
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ceylanpınar'a roket atılmasına ilişkin, "Türkiye, sınırlarının ve vatandaşlarının güvenliğini korumakta daima kararlı olmayı sürdürecektir" dedi.

 

Özbekistan Başbakan Yardımcısı Elyor Ganiyev'in katılımıyla düzenlenen Türkiye-Özbekistan İş Forumu'nda konuşan Fuat Oktay, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine dün akşam saatlerinde yaşanan patlama hakkında konuştu.

 

Oktay, "Silahlı Kuvvetlerimiz saldırıya anında karşılık verdi. Kararlılıkla bundan sonra da çok daha şiddetli yanıt verecektir. Türkiye, sınırlarının ve vatandaşlarının güvenliğini korumakta daima kararlı olmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

 

Forum hakkında da konuşan Oktay, Özbekistan ile ilişkileri tarım, savunma sanayi, enerji kaynakları, eğitim ve kültür-turizm başta olmak üzere her alanda geliştirmek için ortak iradeye sahip olduklarını dile getirdi.

 

Türkiye'nin 17 yılda uyguladığı kapsamlı ve hedef odaklı politikalar sonucunda sağlam bir ekonomik yapıya kavuştuğuna dikkati çeken Oktay, Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi konumunda olduğunu vurguladı.

 

2018 yılında Özbekistan ile ikili ticarette çok ciddi büyüme kaydedildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay sözlerine şunları ekledi:

 

“Ülkemizin, Özbekistan’ın dış ticaretinde önemli bir aktör olmasından memnuniyet duyuyoruz. Ancak Sayın Cumhurbaşkanlarımızın belirlediği 5 milyar dolarlık dış ticaret hacmi hedefine ulaşmak için çalışmalarımızı hızlandırmalıyız.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli