AK Parti'den istifa eden cumhurbaşkanı danışmanı Urfa'dan aday oldu

23-01-2024
Mihemed Emin Demir
Etiketler Mehmet Kasım Gülpınar Urfa YRP AK Parti 2024 Yerel Seçimler
A+ A-

Haber Merkezi – AK Parti'den istifa eden Cumhurbaşkanı Danışmanı ve MKYK Üyesi Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi’nden Urfa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak gösterildi.

Kasım Gülpınar, Cumhur İttifakı'nı destekleyen Yeniden Refah Partisi tarafından Urfa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak gösterildi.

Rûdaw’a konuşan Kasım Gülpınar, “Urfa Belediye Başkanlığına Yeniden Refah Partisi’nden aday oldum. Şu an fazla vaktim yok ancak daha sonra kamuoyu ve medyaya kapsamlı bir açıklama yapacağım” dedi.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde Urfa'dan aday olmak istediği bilinen AK Parti MKYK üyesi Kasım Gülpınar, mevcut belediye başkanı Zeynel Abidin Beyzagül'ün yeniden aday gösterilmesi sonrası istifa etti.

Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan, noter aracılığıyla AK Parti'den istifa eden Gülpınar'ın adaylığını şu sözlerle duyurdu:

"Cumhurbaşkanı Danışmanı, Ak Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partimize katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Başkanımıza hoşgeldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz."

Urfa'dan üç dönem milletvekili seçilen ancak son seçimlerde aday olmayan Kasım Gülpınar, 10 Nisan 2023'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olarak atanmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli