İBB’ye ‘terör soruşturması’ iddiasına yalanlama: Sadece bir rapor hazırlandı

22-12-2022
Etiketler İBB Terör soruşturması İçişleri Bakanlığı Ekrem İmamoğlu
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) “terör soruşturması” açılıp 500 sayfalık iddianame hazırlandığı iddiası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun tarafından yalanlandı.

Murat Ongun savcılığa gönderilen söz konusu belgenin iddianame değil rapor olduğunu vurgulayarak "Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsur sayfalık raporu inceleyecek. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak" dedi.

İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara yeni bir soruşturma hakkında konuştukları ve bunun İBB'ye açılacak yeni bir “terör soruşturması” olduğu öne sürülmüştü.

Türkiye İçişleri Bakanlığı’nın İBB’ye “terör soruşturması” başlattığı, 578 sayfalık bir rapor hazırlayarak bu raporu savcılığa verdiği, savcılığın da 500 sayfalık iddianameyi teslim ettiği iddia edilmişti.

Bu iddianın yayılması üzerine İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun konuya ilişkin Cumhuriyet'e açıklama yaptı. Ongun, "Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsur sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsur sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenek var. Ya kovuşturmaya gerek yok diyecek ve konuyu kapatacak ya da evet suç unsurları var diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak" diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada da, "İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin, işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporu, Cumhuriyet Başsavcılığımızın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edilmiştir" denilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli