Kadın kasiyere ‘başın açık’ diyen Faslı sınır dışı edilecek

22-12-2022
Etiketler İstanbul Kasiyer Esenyurt
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Esenyurt’taki bir markette çalışan kadın kasiyere, “başın neden açık” diyen ve alkol satılan bir işletmede çalıştığı için sözlü tacizde bulunduğu öne sürülen Faslı M.A.E.’nin sınır dışı edileceği öğrenildi.

İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki bir markette çekilen görüntüler sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Marketten alışveriş yapan Fas uyruklu bir şahıs, kasadaki kadın çalışana, "Burada sigara, alkol satılıyor. Başın açık. Ne gerek var? İslam'da böyle şeyler olmaz" dedi.

O sırada durumu fark eden bir kadın müşteri, hemen yaşananları cep telefonu ile kayda almaya başladı.

Kasiyerle konuşan Faslı adamın yanına giden kadın, "Pardon siz nerelisiniz? Burası Türkiye Cumhuriyeti. Nerede olduğunuzun farkında mısınız?" dedi.

Faslı olduğunu belirten adam ise kadına "Nerede olduğumu biliyorum. Burada İslam var değil mi?" sözleriyle yanıt verdi.

Bunun üzerine kadın tekrar araya girerek, "Evet İslam var. Biz demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Kimin nerede çalıştığı, ne yaptığı sizi ilgilendirmiyor. Bu kadın burada çalışmak istiyorsa çalışabilir. Sen şu an benim için tehlikesin. Rahatsız oluyorsan Fas'a gidersin. Orada yaşarsın" dedi.

Sınır dışı edilecek

Türkiye medyasında yer alan haberlere göre, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından M.A.E. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Emniyette işlemlerinin ardından M.A.E.’nin Türkiye’deki oturumunun iptal edildiği ve sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresine teslim edildiği bildirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli