İSTANBUL - Kaçakçıların rehin aldığı 2 kişi binadan atladı: 1 ölü

22-11-2023
Etiketler Küçükçekmece Afgan göçmen İnsan Kaçakçıları
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul Küçükçekmece’de insan kaçakçıların eline düştüğü iddia edilen yabancı uyruklu  iki kişi binadan atladı. Atlayanlardan biri yaşamını yitirdi, diğeri  kurtuldu.

Küçükçekmece'de bir binanın üçüncü kat penceresinden düşen iki kişiden biri yaşamını yitirirken, diğeri alt kattaki klima dış ünitesi sayesinde kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Kemalpaşa Mahallesi Sakız Sokak'taki beş katlı binanın üçüncü katındaki pencereden iki kişinin düştüğü ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine gitti.

Atlayanlardan biri ağır yaralanırken, bir kişi ise binanın dışında bulunan klimanın dış ünitesinin üzerine düşerek yara almadan kurtuldu. Olay sonrası evde bulunan 3 şüpheli kaçtı.

Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, yerde hareketsiz yatan kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

Polis ekipleri, klima dış ünitesinin üzerinde asılı kalan kişiyi indirerek polis merkezine götürdü.

Dairede kalan yabancı uyruklu üç kişinin olayın ardından kaçtığı tespit edildi.

Bu kişilerin kendilerinin mi atladığı yoksa dairedekiler tarafından mı aşağıya atıldığını belirlemek için inceleme yapan polis ekipleri, kaçan üç kişiyi yakalamak amacıyla çalışma başlattı.

Kaçakçılar tarafından rehin tutuluyorlardı iddiası

DHA’nın haberinde ise iddiaya göre aralarında çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu bir grup, yurt dışına çıkmak için para karşılığında bir grupla anlaştı.

Verilen miktarı yetersiz bulan grup, yabancı uyruklu kişilerin ellerini ve ayaklarını bağlayarak evde tutsak tuttu. İşkence gördükleri de iddia edilen yabancı uyruklu kişilerden Afganistan uyruklu 2 kişi kaçmak için 3'üncü kattan atladı.

Bir mahalle sakini binada sürekli yabancı kişileri gördüklerini belirterek, "Her hafta sürekli yabancı birileri gidip geliyor. Mesela 3 ay önce Afrika asıllı kişiler gördük, ondan öce Suriyeli, Pakistanlı, Türkmenistanlı devamlı böyle değişik değişik insanları görüyoruz binada. Muhtemelen günübirlik ya da haftalık kiraya veriliyor. Bir şahsın aşağı düştüğünü gördük. Diğer şahsın da aşağı düşerken birinci katta klimanın üstüne düştüğünü gördük ve o şahsı kurtardık. Ondan sonra polis ekipleri, olay yeri inceleme, ambulans geldi. Biz dışarı çıktığımızda, yere düşen şahsın eli bağlıydı, klimanın üstüne düşen şahsın eli de bağlıydı ve 'kurtarın' diye bağırıyordu. Diğer şahısları da kaçarken görenler olmuş. Onların da Afganistanlı olduğu söyleniyor. Düşen şahısların da Pakistanlı olduğu söyleniyor, 3 tane çocukları vardı yukarıda. Çocuklarını olaydan sonra kurtardık. 3 tane çocuk vardı, 2 tane Pakistanlı, Pakistanlılardan birisi öldü. 3 şahıs da kaçtı. Onlarda Afganistanlıymış. Muhtemelen işkenceden sonra ya atladılar ya da birileri tarafından aşağı atıldılar" diyerek yaşananları anlattı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli