Rojavalı Kürtler: Kerkük’ü yeniden alacağız

22-10-2017
Rûdaw
İstanbul
İstanbul
Etiketler Rojava Kürtler Kerkük
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Rojavalı Kürtler, Kerkük’ün alınmasıyla Güney Kürdistan’da yaşanan siyasi krizin geçici olduğunu ve Kürtlerin yeniden zafer bayrağını dalgalandıracağını ifade ediyor.

 

Irak ve Heşdi Şabi güçleri, 16 Ekim'de Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) ait bazı peşmergelerin çekilmesi üzerine Kerkük ve çevresindeki bölgeleri ele geçirdi.

 

Güney Kürdistan’da yaşananlar, bütün Kürtlerin birinci gündem maddesi oldu.

 

IŞİD savaşından kaçan Rojavalı siyasetçi yazar Tevfik Abdulmecid Hasan, 3 yıldır İstanbul’da mülteci olarak yaşıyor.

 

Tevfik Abdulmecid Hasan, Rojava’nın Kamışlo kentinde yaşadığı zamanlarda gazete çıkarıp, siyasetle uğraştığını söylüyor.

 

Iraklı güçlerin Kerkük’e saldırısını değerlendiren Hasan, “Biz Kürtler bundan çok daha kötü günler gördük. Bunu da atlayacağız. Önemli olan amacımızı unutmamamız. Kürtler tarih boyunca sınandı. İnanın bana eskisinden çok daha umutluyum. Kerkük’ü geri alacağız, Heşdi Şabi de girdiği yerlerden geri çekilecektir” dedi.

 

Rojavalı Kürtler, Güney Kürdistan’da yaşananları “büyük bir yara” ve “derin bir kayıp” olarak yorumlayıp, bu olanların yeni bir zaferin başlangıcı olacağı görüşünde.

 

Suriye Muhalefeti Başkan Yardımcı Abdulbasit Hamo ise, “IŞİD saldırdı kazanamadı, Heşdi Şabi de kazanamayacak. Kürtler asla bu konuda umutsuzluğa düşmesin. Bir olup, birlik olup daha güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Kerkük’te Ala Rengin yeniden dalgalanacaktır bundan Kürtlerin kuşkusu olmasın” dedi.

 

Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin (ENKS) İstanbul’daki ofisinde de tüm gözler Güney Kürdistan’da olup bitenlerde. ENKS İstanbul Temsilcisi Osman Müslim, son yaşananları şu sözlerle yorumladı:

 

“Mesud Barzani, Mele Mustafa Barzani’nin oğludur ve Eylül Devrimi peşmergesidir. O sadece bir şahıs değil, tüm Kürtlerin umududur. Biz inanıyoruz ki bu yaşananları yine onun sayesinde atlatacağız. Tüm Kürtlerin umudu o, tüm umutlar onda.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli