Yargıtay Başsavcılığı, Ceylanpınar davasında beraat kararının bozulmasını istedi

22-07-2021
Rûdaw
Etiketler Yargıtay Başsavcılığı Ceylanpınar davası
A+ A-

Haber Merkezi - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı; “çözüm sürecini bitirdiği” tartışması ile gündeme gelen, Urfa Ceylanpınar’da iki polisin öldürülmesi ile ilgili davada verilen beraat kararının bozulmasını istedi. Tebliğnamede, beraat kararlarına ilişkin; “eksik inceleme ve araştırmayla hüküm kurulduğu” değerlendirmesi yapıldı.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015 tarihinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar’ın öldürülmesi ile ilgili 4’ü tutuklu 9 sanıklı davada verilen kararlar, Yargıtay’ın temyiz incelemesinin tamamlanmasını bekliyor.

Anka’nın haberine göre suikasta ilişkin yargılamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, tebliğnamesini 29 Haziran 2021 tarihinde verdi. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Başak Yüksel Korkmaz, sanıklar hakkında verilen beraat kararlarına ilişkin, “eksik inceleme ve araştırmayla hüküm kurulduğu” değerlendirmesini yaptı, kararların bozulmasını istedi.  

Ne olmuştu?

Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD’in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında 33 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından 22 Temmuz günü Ceylanpınar ilçesinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Uçar evinde ölü bulunmuştu. PKK olayı daha önce üstlenmiş daha sonra ise açıklamasını geri almıştı

Olaya ilişkin görülen 4’ü tutuklu 9 sanıklı davada, 1 Mart 2018 tarihli karar duruşmasında polisler ölümüne ilişkin bütün sanıkların beraatına karar verilmişti. Karar, savcılık tarafından Antep Bölge Adliye Mahkemesi’nde temyiz edilmişti. Antep Bölge Adliye Mahkemesi 18'inci Ceza Dairesi ise 5 Nisan 2019’da yerel mahkemenin verdiği kararı onamıştı. Karar üzerine dosya, Yargıtay’a taşınmıştı.

Davaya bakan hakim Nurettin Bulut, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli