Rize ve Artvin’de yine sel: Bir kişi kayıp

22-07-2021
Rûdaw
Etiketler Sel Rize Artvin Yağış
A+ A-

Haber Merkezi - Son bir haftadır Doğu Karadeniz’de etkili olan sağanak yağış Rize’de yine sele neden oldu. Selden etkilenen bir diğer Karadeniz ili de Artvin. Arhavi ilçesinde sel sularına kapılan bir kişi kayboldu.

Rize genelinde devam eden sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Çamlıhemşin, Ardeşen ve Fındıklı ilçelerinde yağış dolayısıyla bazı dereler taştı, farklı bölgelerdeki yamaçlarda kopmalar oldu.

Ardeşen'e bağlı Tunca beldesindeki derelerin su seviyesi yağış nedeniyle yükseldi, Fındıklı'dan geçen Arılı Deresi ise taştı. Bu nedenle tarım arazileri ve yollarda hasar oluştu.

İlçelerde ulaşımı sağlayan bazı yollar da derelerin taşması sonucu trafiğe kapandı.

Artvin'de de etkili olan sağanak nedeniyle debisi yükselen Kapisre Deresi taştı. Arhavi ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi'nden geçen derenin taşması sonucu mahalledeki bazı binaların giriş ve zemin katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı. Boğaziçi Mahallesi'ndeki bazı binaların giriş ve zemin katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı. Tarım arazileri ve bazı yollarda ise hasar oluştu.

Arhavi’de sel sularına bir kişinin kapılarak kaybolduğu belirtilirken, ilçede valilik tarafından kriz merkezi oluşturuldu. Sağanağın sahil kesiminde ve şehir merkezinde etkisini sürdürdüğü öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli