Diyarbakır ve Mardin'de yangın felaketi: Can kaybı yükseliyor

22-06-2024
Etiketler MHP CHP Özgür Özel İzzet Ulvi Yönter Mardin Diyarbakır Yangın
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan yangında bir yaralının daha yaşamını yitirmesi ile hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi. DEM Parti Eş Başkanları felaketin olduğu köyleri ziyaret edecek. 

Rûdaw muhabiri Abdulselam Akıncı’nın bildirdiğine göre Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Çınar ilçesi kırsal Yazçiçeği mahallesi (Herberû) yaralanan 56  yaşındaki Kerime Erdenli isimli kadın bu sabah saat 10.00 sularında yaşamını yitirdi.

Dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vefat sayısının 12’ye yükseldiğini açıklamıştı.

Koca X hesabından yaptığı açıklamada “Diyarbakır ve Mardin’de, iki ilimizin yakın köy ve mahallelerinde meydana gelen yangın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı maalesef 12’ye yükseldi. Olaydan 78 kişi etkilendi. Hastalarımızdan 5’inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5’i de Diyarbakır’da tedavi gören hastalarımızdan 3’ü entübe durumda. Bu vesile ile bir kez daha, olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Bakırhan ve Hatimoğulları yangında etkilenen köyleri ziyaret edecek

Öte yandan DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yangın felaketinin yaşandığı Diyarbakır ve Mardin'deki köyleri ziyaret edeceği açıklandı.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır ve Mardin'deki yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

“Diyarbakırda 8 bin Mardin’de 7 bin dönüm arazi yandı”

Türkiye İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Köksalan (Toy) Mahallesi'ndeki yangınında hayatını kaybeden amca ve yeğeninin cenazesine katıldı.

Burada bir açıklama yapan Karaloğlu yangında oluşan hasar hakkında şu bilgileri verdi:

"Dün meydana gelen bu büyük yangında Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi zarar gördü. Bunun 1450 dönümü daha biçilmemiş, hasadı yapılmamış arpa ve buğday tarlası. Geri kalan 6 bin 550 dönümlük kısmı ise hasadı yapılmış anız şeklindeki araziydi.

Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilenmiş. Bunun 4 bin dönümü hasadı yapılmamış tarla, 3 bin dönümü ise hasadı yapılmış anız olarak yanan ve hasar gören bölgedir. Sadece zarar gören bunlar değil. Vatandaşımız tarlada bulunan sulama ekipmanları, boruları ve elektrik altyapıları da zarar gördü. Zararlarla ilgili tespitler Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz vasıtasıyla hemen bugün tespitler başladı. Şu anda vatandaşımızın zarar ve hasar tespitleri devam ediyor.

Ayrıca bir vatandaşımızın ağılında, bir vatandaşımızın da samanlığında hasarlar mevcut. Yangında 556 küçükbaş hayvan telef olmuştur. 250 yaralı hayvanımız vatandaşların da rızalarıyla Et ve Balık Kurumuna kesime sevk edilmiş. 120 hayvanımız da bölgede veteriner hekimlerimiz ve fakültemizin desteğiyle tedavileri sağlanmıştır."

“Kesin çıkış sebebi henüz tespit edilmedi”

Yangının kesin çıkış sebebinin henüz tespit edilmediğini dile getiren bakan yardımcısı “Cumhuriyet savcılığımız olay el koymuş durumda. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri bölgede araştırmalarına devam ediyor” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli