Meclis’te Lazcaya da müdahale edildi, milletvekilinin mikrofonu kapatıldı

22-02-2024
Etiketler CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı Lazca Meclis 21 Ocak Anadili Günü
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Meclis Genel Kurulu’nda Lazca konuşurken mikrofonu kapatıldı.

21 Ocak Dünya Anadili Günü nedeniyle yaptığı konuşmaya başlamadan önce MHP’li Macli Grup Başkanvekiki Celal Adan’dan konuşmasını kesmemesini talep eden Tahsin Ocaklı, annesinin Lazca konuşacağı için kendisini izlediğini söyledi.

Konuşmasına Türkçe başlayan, ardından Lazca devam edince mikrofonu kapatılan Tahsin Ocaklı şunları söyledi:

“Ben de 7 yaşında Türkçe öğrenmiş, 7 yaşına kadar Lazca konuşan bir vekil olarak karşınızdayım. Annem ile, ailem ile iletişim kurduğumda hâlâ Lazca konuşuyorum. Şimdi annem beni ekran başında bekliyor, ‘Benim için Lazca bir şey söyleyecek’ diye ve ben annem için kurguladığım belki birkaç cümleyi size etmeye başladığımda kürsü dokunulmazlığı olan bu mikrofonu kapatmak suretiyle bir demokrasi ayıbı yapmış olacaksınız. Annem için söyleyeceklerimin Lazcası burada, Türkçesi de burada. Ben size çok basit okunabilir, görülebilir şekilde Türkçesini karşınıza koyuyorum. Şimdi bunu Lazca okumaya başlayacağım ve Meclis’te bu mikrofonumun kapanmasına sebep olacak.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.