İddia: İYİ Parti’nin İBB adayı Prof. Dr. Naci Görür

21-12-2023
Rûdaw
Etiketler Prof. Dr. Naci Görür İYİ Parti İBB Aday Yerel seçim
A+ A-

Haber Merkezi - İYİ Parti’nin İstanbul'da, ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı yapmak istediği öne sürüldü.

İddia, gazeteci Kübra Par tarafından Habertürk yayınında dile getirildi. Ancak Naci Görür teklifler gelmekle birlikte siyasete atılmayı düşünmediğini söyledi.

“Asla siyaset düşünmüyorum”

İddia hakkında Gazete Duvar’ın sorularını cevaplayan Prof. Dr. Naci Görür, siyaset üstü bir bilim insanı olduğunu ifade ederek, "Ben bilim adamıyım. Siyaset üstü kalmak zorundayım. Benim istediğim, sesimin herkese ulaşması. Eğer siyasete girersem, polemik insan olurum. Bir partinin kitlesine ulaşırım. Biz insanları göçük altında o partili, bu partili diye çıkarmıyoruz. Hangi parti ihtiyaç duyarsa bilimsel olarak hizmete hazırız. Ancak siyasetle olmaz. Teklifler gelip gidiyor. Seviyorlar. Ancak asla siyaset düşünmüyorum. Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim bunca yılım biter. İnsanlar bilimsel olarak hizmet etmek istiyorum. Ben bir partiye girersem, sadece o partinin tabanına konuşurum” diye konuştu.

Akşener ne demişti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul ve Ankara ve daha birçık ilde seçime tek başına gireceklerinin aştını çizerek, "Buradan ilan ediyorum, benim fikrim, benim talimatım; tek başına giriyoruz, her yerde tek başına. Ankara'da da İstanbul'da da tek başına giriyoruz. Her ilçede tek başına giriyoruz. Bu işin sonunda ben başaracağımıza inanıyorum. Bunun sonucunda bu başarı hepimizindir, başarısızlık olduğu taktirde de benimdir” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.