Batman’da selde can veren nine ve torunlarıyla ilgili acı detay!

21-11-2023
Maşallah Dekak
Foto: Maşallah Dekak / Rûdaw
Foto: Maşallah Dekak / Rûdaw
Etiketler Batman Sel Seyyitler Mahallesi
A+ A-

Batman (Rûdaw) - Batman'daki sel felaketinde Lalihan Güner ve 3 torunu yaşamını yitirdi. Babaanne ve çocukların sel geldiğinde evde oldukları, suların evin duvarını yıktığı ve bu şekilde suya kapıldıkları öğrenildi.

Batman'da önceki akşam etkili olan sağanak nedeniyle su taşkınlarının yaşandığı Seyitler Mahallesi 3062'nci Sokak'ta birçok ev, ahır ve iş yeri su altında kaldı.

3 torunuyla birlikte can verdi

Su taşkınlarının yaşandığı mahallede yıkılan bir evde Lalihan Güner’in (54) ve torunları Asenat (1), İsrafil (5) ve Birgül Güner (9) kardeşler hayatını kaybetti.

Sel sularına kapılan ve mahalleli tarafından kurtarılan Aysun Güner ve Ceylan Güner ise Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Duvar üzerlerine yıkıldı

Akrabaları, selin evin duvarını yıktığını, içeride bulunan Güner ile 3 torunun suya kapıldığı aktardı. Duvarının bir bölümü yıkılan evin içerisi ve çevresinin selin taşıdığı çamurla adeta bataklığa dönüştüğü görüldü.

Lalihan Güner’in gelini Seybet Güner, yıkılan duvarın dış kısmını göstererek “Çocuklardan ikisinin cenazesini burada gördüm. Eşim hemen polisi aradı. Çamurun altında kalmışlardı, çok korktum. Koştum ve bağırdım” dedi.

Seyitler Mahallesi’nde 50 evin büyük zarar gördüğü sel nedeniyle bir çok aile mağdur oldu.

Mahalleli Süheyla Güner de, “Bu benim oğlumun eviydi. İki oda bir salondu. Gelinim hamileydi ve sel olduğunda uyuyorlardı. Çocuklarını son anda ölümden kurtardılar. Ev selde gitti, buzdolabı ve diğer eşyaların hepsi gitti” dedi.

Evleri su bastığı için dışarıda kalan vatandaşlar kendilerine bir an önce yardım ve barınmaları için çadır ulaştırılmasını istedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.