Lübnan Halk Sağlığı Bakanı: Sağlık sistemi mültecilerin yükünü kaldıramıyor

21-09-2023
Diyar Kurda
Etiketler Lübnan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Lübnan Halk Sağlığı Bakanı Firas Abyad, ülke çok yönlü bir krizden geçerken, yüksek sayıdaki mültecinin sağlık sektörü üzerinde ağır baskı oluşturduğunu söyledi.

Bakan Firas Abyad, 78. BM Genel Kurulu oturum aralarında Rûdaw'ın sorularını cevapladı.

Firas Abyad, "Lübnan çok yönlü bir krizden geçiyor ve bu durum, özellikle çok sayıda mültecinin varlığıyla, sağlık sektörünü ağır bir şekilde etkiliyor” dedi.

Bakan Abyad, BM Genel Kurulu’nu "Lübnan'daki sağlık sektörüne tüm departmanlardan destek toplamak" için bir "fırsat" olarak nitelendirdi.

Lübnan, yaklaşık 815.000 kayıtlı Suriyeli mülteci ile yüzbinlerce kayıtsız mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bu, dünyada kişi başına düşen en yüksek mülteci nüfusuna sahip ülke anlamına geliyoruz. Ülkede ayrıca önemli bir Filistinli mülteci nüfusu da bulunuyor. Birkaç yıl önce ülke ekonomisinin kötüleşmesinden bu yana yetkililer Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Abyad, "Bu kadar çok sayıda mülteciyle ilgilenmek sadece Lübnan hükümetinin değil, tüm dünyanın sorumluluğundadır" diye vurguladı.

BM 78’inci Genel Kurulu Salı günü başladı ve önümüzdeki haftaya kadar devam edecek. Etkinliğe katılmak için yüzlerce dünya lideri ve delege New York'ta toplandı ve yaklaşık 150 devlet ve hükümet başkanı kurulda konuşma yapacak.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli