Marmaris'te orman yangını çıktı, yangını söndürmeye giden helikopter düştü

Haber Merkezi - Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yangın söndürme çalışmalarına giden söndürme helikopteri Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında düştü. Olayda ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Yalancıboğaz mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 15 helikopter, 8 uçak, 40 arazöz, 6 dozer ve 500 orman işçisi ile müdahale ediliyor.

Gökyüzünü kaplayan dumanlar ilçe merkezinin birçok noktasından görülebiliyor.

Yangının Aksaz Deniz Üs Komutanlığına ulaşmaması için de tedbir alındı. Askeri bölgeden su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile çok sayıda personel de yangına müdahale için görevlendirildi.

Polis TOMA’ları ile Muğla İtfaiyesi ekipleri de bölgeye sevk edildi.

2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Yangın söndürme çalışmaları için bölgeye traktörle su tankeri taşıyan vatandaşların da geldiği görüldü.

Bu arada yangın söndürme çalışmalarına destek için giden Rusya'ya ait yangın söndürme helikopterinin Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında düşmesi sonucu 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı, kazada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 mürettebatın da yaralandığını açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Denizli Çardak'ta bir helikopter kaza kırıma uğradı. 2 Rus, 5 Türk, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı. Başımız sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.

DHA'nın haberine göre Kastamonu'dan Marmaris'e giden helikopter, yakıt ikmali için Çardak havaalanına iniş yaptığı sırada düştü. Olay yerine arama kurtarma ekipleri ile ambulanslar sevk edildi.