Ahmet Davutoğlu kimdir?

21-08-2014
Rûdaw
Etiketler Ahmet Davutoğlu
A+ A-
Haber Merkezi - 1959 yılında Konya’nın Taşkent ilçesinde doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’nin ardından Boğaziçi Üniversitesi’nin Ekonomi ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerini bitirdi. Aynı üniversitenin “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” bölümünde doktora yaptı.
 
Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’nde çalıştı. Silahlı Kuvvetler Akademisi ve Harp Akademilerinde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi. Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı yaptı. Bu sırada çıkardığı “Stratejik Derinlik” kitabı büyük yankı uyandırdı.
 
Abdullah Gül’ün 2002’de Başbakan olmasıyla, Başbakanlık Başdanışmanı olarak göreve başladı. Gül’ün önerisiyle büyükelçilik ünvanı aldı. Erdoğan’ın Başbakan olmasıyla aynı göreve devam etti.
 
AB, Kıbrıs ve Ortadoğu alanlarında hükümetin diplomasi trafiğini yürüttü. 1 Mayıs 2009′da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanlığı’na atandı.
 
Davutoğlu, bakanlığı döneminde Kürdistan Bölgesi’yle de yakın ilişki içinde oldu. 2010 yılında Türkiye’yi ziyaret eden Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’ye “Kak Mesud” diye hitap etmişti. Bu hitabından dolayı eleştirilince “Bizim için misafir azizdir. Misafirimize kelam ile de ikram ile de ihtiram gösteririz. ‘Kak’ ifadesi Kürtçe’de ‘sayın’ anlamına gelmektedir” açıklamasını yapmıştı.
 
Evli ve dört çocuk babası olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu İngilizce, Almanca ve Arapça biliyor. 

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, her bölgeden partililerin ve yabancı siyasi parti temsilcilerinin de yer alacağı 30 bin kişinin katılımıyla 27 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleşecek.

Kongreyi, bine yakın yerli ve yabancı gazeteci takip edecek. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli