Türkiye Dışişleri Bakanlığı:Süleyman Şah iddiası asılsız

21-08-2014
Rûdaw
Etiketler Dışişleri Bakanlığı Türkiye
A+ A-

Ankara (Rudaw)-Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin yurt dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nin Musul Başkonsolosluğu personelinin serbest bırakılması karşılığında IŞİD’e verileceği iddialarını yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İddialar asılsızdır! Bu büyük bir sorumsuzluk örneğidir" ifadesi yer aldı.

Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarını hiçbir şekilde kabul edilemez denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun ‎yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır. Tüm basın-yayın kuruluşlarını, bu konuda gereken duyarlılığı  göstermeye davet ediyoruz.”

Bugün Taraf Gazetesi’nde yer alan haberde IŞİD’in Türkiye’nin Musul Konsolosluğu’nu basarak rehin aldığı 49 kişi için pazarlık yapıldığı ve Türkiye’nin rehinelere karşılık Süleyman Şah Türbesi’ni IŞİD’e vereceği iddia edilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli