Erdoğan'dan 'Gerekirse 16'lı masa kuracağım' diyen Kılıçdaroğlu'na: Yetmez arttırman lazım

21-06-2023
Etiketler Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Altılı Masa Grup toplantısı
A+ A-

Haber Merkezi -  Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun '"Gerekirse 16'lı masa kuracağım" sözlerine "Yetmez daha fazlası lazım" sözleriyle tepki gösterdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28. dönemin ilk AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Değil 6'lı Masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım" sözlerini tiye aldı. Erdoğan, "6'lı masaydı, şimdi 16'lı masa diyor. Yetmez. Daha da fazlası lazım. Masadaki ortakları çoğaltmakla olmaz. Millet irade ister" ifadelerini kullandı.

"Dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum"

Yeni dönem yasama yılında AK Parti grubunun ilk toplantısı nedeniyle seçilen milletvekillerini tebrik eden Erdoğan'ın " Grubumuzun ilk toplantısı sebebiyle seçimleri zaferle taçlandıran dava arkadaşlarıma buradan tekrar şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Depremzedelerin desteğini asla unutmayacağız"

Erdoğan konuşmasının devamında "15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnirken kurduğumuz Cumhur İttifakı seçimlerle daha da güçlendi. Cumhur İttifakı olarak bundan sonra da vatanımızın bekasını en üstte tutmaya devam edeceğiz. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin desteğinin asla unutulmayacağının bilinmesini isterim" şeklinde konuştu.

"Yalanla dolanla bir yere varılmaz"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerekirse 16’lı masa kuracağına ilişkin ise Erdoğan "Ne diyordu altılı masa diyordu. Şimdi gerekirse '16'lı masa' diyor yetmez bunu daha da arttırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister eser ister. Yalanla dolanla talanla bir yere varılmaz " dedi.

"Siz bu ülkede milletin hayatı tarzıyla hep uğraştınız ve sahtekarlık yaptınız" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne dedik seçim öncesi Anayasa yapalım ve başörtüsü konusuna Anayasa'da yer verelim dedik. Eğer dürüstseniz yeni yasama döneminde başörtü meselesini Anayasa ile teminat altına alalım. Ama dürüst olmazsanız sizi milletimizi bangır bangır anlatacağım. Bay bay Kemal siz LGBT'cisiniz, yanınızdakiler de LGBT'ci. Ama ne AK Parti ne MHP ne Cumhur İttifakı'nın diğer üyelerinde böyle bir bela yok. İki tane belediye başkanıyla seçim öncesi sürekli dolaştınız. Şimdi nerede onlar.

"Hayat tarzı üzerinden vatandaşımıza korku saldılar"

Siyasi hayatımızın hiçbir aşamasında müdahale etmediğimiz hayat tarzı üzerinden vatandaşımıza korku saldılar. Bay Bay Kemal, bizim vatandaşımızın hayat tarzıyla yakından uzaktan alakamız yoktur. Sahtekarlık yaptınız. Yeri geldi, başörtüye saldırdığınız halde seçim için aldınız yanınıza başörtülü kızlarımızı rozet taktınız. Ama yalan, sahtekarlık yaptınız.

 Seçim öncesi anayasa yapalım dedik. Eğer dürüstseniz, yeni yasama döneminde başörtü meselesini anayasa ile teminat altına alalım"

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli