TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - 21 Mart Salı

21-03-2017
Rûdaw
A+ A-

HÜRRİYET: Trump'tan yeni bir yasak daha

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın şok bir yasağa daha imza attığı öne sürüldü. İddiaya göre, Trump yönetimi sekiz ülkeden ABD'ye yapılan uçuşlarda; yolcuların, boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını yasakladı.

 

Associated Press'e konuşan ABD'li bir yetkili, söz konusu yasağın, dünya genelindeki 10 uluslararası havalimanından ABD'ye yapılan direkt uçuşları kapsadığını öne sürdü. Yetkiliye göre, bu kentlerden biri İstanbul.

 

YENİ ŞAFAK: Evet çıkarsa AB'yi unut

 

Anayasa değişikliği referandumu Avrupa siyasetinin maskesini düşürdü. Alman Federal Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Röttgen, Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesi durumunda AB-Türkiye ilişkileri kesmekle tehdit etti.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel de Türkiye’nin bundan sonra AB üyesi olmasını ‘gerçek dışı’ olarak tanımlarken AP Yeşiller Grubu Başkanı Ska Keller, referandum oylamasına müdahale çağrısı yaptı.

 

SABAH: Bunların jübile zamanı geldi

 

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 2. Futbol Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, siyasetin de futbol ile birçok ortak yonü olduğunu söyledi.

 

Erdoğan, “Spor gibi siyasetin de özü rekabettir, yarıştır. Bu yarışın ilk aşaması sandıktan galip çıkmak için, ikinci aşaması da sorumluluk üstlendikten sonra millete hizmet götürmek içindir. Tıpkı futbol gibi siyaset de takım oyunudur, yani sağlam bir kadro gerektirir. Plansızca oynayan, taktiği ve stratejisi olmayan bir takımın kupayı kaldırma ihtimali nasıl yoksa, milletine söyleyecek sözü olmayan siyasetçilerin, siyasi partilerin de başarı şansı yoktur" dedi.

 

VATAN: Koalisyon ihtimalleri görüşülüyor

 

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik kriz sürerken, seçimlerden birinci parti olarak çıkan Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi’nin lideri Mark Rutte, koalisyon görüşmelerine başladı.

 

Ülkede geçen hafta düzenlenen seçimden sonra yeni hükümetin kurulmasında koalisyon ihtimallerini araştırmak için görevlendirilen son hükümetin Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Spor Bakanı Edith Schippers, seçilen bütün parti liderleri ile yaptığı ikili görüşmelerde, oluşacak koalisyon hakkında fikirlerini aldı.

 

MİLLİYET: Halep'in kuzeyine çekiliyorlar

 

Rusya ile yapılan geçici antlaşmada, Humus'ta Al Waer Mahallesi’ndeki ilk Suriyeli muhalif grup ve aileleri, Halep'in kuzeyine çekilmeye başladı. Elde edilen bilgilere göre antlaşma süresinde, Alwaer bölgesinden 32 konvoy olduğunu ve yaklaşık bin 500 kişinin kuzeye çekildiği aktarıldı.

 

Muhalif gruplar ve aileleri, sabah erken saatlerde El-bab şehrine daha sonra Izaz şehrinde Shamareq kampına gönderildi. Ancak Suriyeli muhalif gruplar Shamereq kampında kalmayı reddetti ve Rusya'ya Cerablus bölgesine çekilmeyi teklif etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli