Kadir Gecesi’nde rakılı fotoğraf paylaşmıştı: Kaçak yolla ABD'ye iltica etti

20-11-2023
Etiketler Pegasus Kadir Gecesi Rakı ABD Meksika
A+ A-

Haber Merkezi – Pegasus Hava Yolları'nın Kadir Gecesi'nde rakılı fotoğraf paylaştığı için işten çıkardığı Onur T., ABD'ye iltica etti.

Pegasus Hava Yolları, bir grup çalışanın rakı masasında çektirdiği fotoğrafın sosyal medyada "Kadir Gecesi özel" ifadeleriyle paylaşılmasına ilişkin tartışma sonrasında bir kişiyi geçtiğimiz yıl işten çıkarmıştı. Ayrıca Onur T.'ye "halkın bir kesiminin benimsediği değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla 3 ay 22 gün hapis cezası verilmişti.

 Dijital içerik üreticisi Fatih Koparan'ın YouTube kanalına konuk olan Onur T., Meksika sınırından ABD'ye kaçak yolla geçtiğini ve iltica ettiğini açıkladı.

Pegasus'tan işten çıkarılma sürecini de anlatan Onur T., şunları kaydetti:

"Sabah şirketteydim, etik kuruluna aldılar. Durumu anlattım, olayı üstlendim, diğer arkadaşlara sıçramasını da istemedim.

Ben paylaştım onlar benden paylaştı dedim. Şirkette bilet satıştan baskı gelmiş, biletler iptal edildi denilmiş, işin aslını bilmiyorum.

Adalet yerini buldu mu? Hırsızlıktan attınız beni. Bir yıl çalışamadım.

Uzaklaştırma verirler belki dedik. Akşam aradılar İK'dan, gelin istifa edin dediler. Ben sokağa çıkamıyorum, gelemem dedim.

Biz çıkartırsak yüz kızartıcı suçtan çıkartacağız dediler. O da size kalmış bir şey... Telefonda çıkarttılar. Siz bilirsiniz dediler... Tazminat bile vermediler, verebilirlerdi.

Hırsızlık veya şirket sırlarını paylaşma maddesinden çıkarttılar. İşsizlik maaşına başvurduğunda bu çıkıyor. Karşı dava açtım, devam ediyor. Bu sebeple atılmamı bile düzeltemedik daha."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli