DERSİM- Cemevinden İsrail’e protesto, Filistin’e destek

20-10-2023
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim Filistin İsrail Gazze
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim’de Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi öncülüğünde Filistin’e destek açıklaması gerçekleştirildi. Cemevinde düzenlenen etkinliğe Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Alevi dedeleri, kurum amirleri ile vatandaşlar destek verdi. Açıklamada, İsrail karşıtı pankartlar taşınırken, Filistin’e yönelik katliam kınandı.

Dersim’de Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi öncülüğünde Filistin’e destek açıklaması gerçekleştirildi.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun da katıldığı destek açıklamasında İsrail’in saldırıları protesto edilirken Filistin’e destek mesajları verildi.

Cemevi adına açıklama yapan Ali Önal, İsrail katliamını lanetlediklerini belirterek, “Filistin’i işgal altında tutan İsrail, tüm insanlığın gözü önünde insanlık dramı yaşatmaktadır. Ne yazık ki dünya devletleri bu zulüm ve vahşet karşısında sessiz durmakta hatta destekleyen tutumlar sergilemektedir” dedi.

“Katil İsrail” sloganlarının atıldığı açıklamada, Filistin’de hayatını kaybedenler için mumlar yakılarak dua edildi. Açıklamanın ardından katılımcılara lokma ve niyaz dağıtıldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli