Türkiye Cumhurbaşkanı Danışmanı: Pek çok yalan yanlış haberler yayılıyor

Ankara (Rûdaw) - Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Akarca, “Mülteciler konusunda pekçok yalan yanlış haberler yayılıyor. Hepimiz biliyoruz. Öncelikle gazeteci arkadaşlarımızın doğruları öğrenmelerini lazım ki halka doğruları anlatabilsinler” dedi.

 

Türkiye’nin başkenti Ankara’da Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ve Mülteci Destek Derneği (MUDEM) tarafından Türkiye’nin başkenti Ankara’da “Medya ve Mülteciler Basın Buluşması” adı altında bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Mehmet Akarca da katıldı.

 

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan Mehmet Akarca, medyanın kamuoyuna en büyük katkıyı sunduğunu söyledi.

 

Akarca, sözlerine şunlara yer verdi:

 

“Mülteciler konusunda kafalarındaki soru işaretlerini bu toplantılarda bulabilirlerse, tabii ki yapacakları haberleri çok farklı yansıyacaktır. Mülteci kimdir? Sığınmacı kimdir? Kavramların dahi açıklığa kavuşturulmasında da büyük fayda var. Arkadaşlarımız bu toplantılarda ne kadar birbirleriyle istişare ederse, konuşmaları dinler not alırlarsa, kaldı ki sorular sorup, yanıtlar alıyorlar. Bu bilgi derleme toplamasının artması neticesinde ona göre aydınlatılacaktır.”

 

“Örneğin; Bazı sorular soruluyor. Mültecilere ne kadar maaş veriliyor? Hayır maaş verilmiyor? Sosyal medyada çeşitli dedikodular var” diyen, Mehmet Akarca, ifadelerini şöyle sürdürdü:

 

“Pek çok yalan yanlış haberler yayılıyor. Hepimiz biliyoruz. Öncelikle gazeteci arkadaşlarımızın doğruları öğrenmelerini lazım ki halka doğruları anlatabilsinler.”